r
Nosalty Logó

Mediterrán paradicsomos tallér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mediterrán paradicsomos tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3520 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9559.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    6500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14079 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1387 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tésztát liszttel alaposan meghintett gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk (1 cm). Ha a tésztánk túl ragacsos volna, liszttel segítünk az állagán.
  3. Nagyobb kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd a felvert tojással megkenjük az összes tallért.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a tallérok teteje (kb. 40-45 perc).
  6. 5-10 percet állni hagyjuk tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33935
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 10.

Ajánló

A tetejét meg lehet szórni sajttal. Bevallom töredelmesen, nekem elfogyott, ezért nem látható a képen sajt a tetejükön:) Friss paradicsom helyett használhatunk szárítottat is vagy konzerv paradicsomot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sajtos rúd receptje volt az alap. Amin változtattam: 45 dkg liszt helyett 46 dkg, mert az én összetevőimtől túl ragacsos lett a tészta (sőt a gyúródeszkám is alaposan meg volt lisztezve). Sütőport is tettem bele, anya receptje nem tartalmazza. Tejföl helyett  crème fraîche-t használtam. Trappista sajtot mozzarellára cseréltem. Aztán jött a többi: paradicsom, paradicsompüré és a zöldfűszerek. Mikor elkészült, és megkóstoltam, nagyon boldog voltam, mert majdnem a kedvenc paradicsomos péksütim ízét sikerült eltalálnom:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek