Mediterrán padlizsánkarikák recept

Mediterrán padlizsánkarikák
Mediterrán padlizsánkarikák
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyárias köretet szerettem volna készíteni a vajon, rozmaringgal összesütött halam mellé. 

Megállja a helyét grill party-n előételként vagy köretként, vagy akár önálló fogásként, pl. vacsorára. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretként húsokhoz, vagy előételként. 

Könnyű vacsora is lehet belőle.

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

padlizsán, sült padlizsán, mediterrán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, és felszeleteljük/karikázzuk (kb. 1cm-esre). Mindkét oldalát a padlizsánkarikáknak besózzuk és borsozzuk, és tűzálló edénybe helyezzük őket.
  2. A paradicsomokat megmossuk. Háromfelé kezdjük őket vágni. A kétféle sajtot vékonyan felszeleteljük (paradicsomból és a sajtokból nem muszáj az összeset felhasználni, ha soknak bizonyul). :)
  3. A sajtokból egy keveset a padlizsánra helyezünk, majd erre jön a paradicsom, megszórjuk szárított, apróra zúzott bazsalikommal. A paradicsomra pedig újra sajtokat teszünk. Olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon (légkeveréses módban) addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 952
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442