r
Nosalty Logó

Mediterrán hántolt árpa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Mediterrán hántolt árpa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 303 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1825 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 303 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5254.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3865 micro
Összesen 1825 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hántolt árpát többször átöblítve, alaposan megmossuk. Annyi vízzel tesszük fel főni, hogy jól ellepje az árpaszemeket. Mikor forrni kezd, akkor az első főzővizet leöntjük róla, majd sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük.
  2. Amíg az árpa fő, addig elkészítjük a többi hozzávalót. Lereszeljük a sajtot, az olajbogyót felszeleteljük.
  3. A póréhagymát karikákra vágjuk, és serpenyőben, pár csepp olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, sóval, borssal és curry porral ízesítve puhára pároljuk.
  4. Leszűrjük a megduzzadt árpaszemeket (el is hagyható, mert szinte az összes vizet felszívja). Hozzákeverjük a kukoricát, az olajbogyót, és fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel.
  5. Végül, még forrón belekeverjük a reszelt sajtot. Ízesítjük még, ha megkívánja. Tetejét extra sajttal (lehet parmezán-forgáccsal) szórva, melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14106
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 07.

Ajánló

Mozzarella sajttal készítve tovább fokozható a mediterrán konyha ízhatása. Forrón, a nyúlósan olvadó sajttal és friss zöld fűszerekkel hintve, a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán hántolt árpa
Tubicám 33 recept

Nagyon egyszerű, a mediterrán ízvilágot idéző köret, ami akkor kerül az asztalra, ha a krumpli és rizs kísérők egyhangú uralmát szeretném megtörni valami izgalmasabbal. Főleg hal ételekkel alkot jó párost, de még a hagyományos vasárnapi rántott húst is feldobja. Önmagában, egytálételként fogyasztva is laktató fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek