r
Nosalty Logó

Mediterrán csirkefasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bostina
Mediterrán csirkefasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 401 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2999 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük, és ledaráljuk a hagymával, fokhagymával, aszalt paradicsommal együtt.
  2. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, és a darált keverékhez morzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, ízlés szerint sót, a finomra aprított petrezselymet és bazsalikomleveleket. Jól összedolgozzuk.
  4. Szilikon muffin formákat félig töltünk a húsmasszával, beleteszünk egy kocka (kb 1x2 cm) feta sajtot, és beborítjuk a maradék húsmasszával.
  5. Kb. 20 percig sütjük előmelegített sütőben. Ebből az adagból 6 db fasírtmuffin lett.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6310
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 04.

Ajánló

A fasírt hagyományos módon is elkészíthető serpenyőben, de egyben sült fasírtként is. Ízlésünknek megfelelően bármilyen más darált húsból is elkészíthetjük. Másnap, hidegen is isteni volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán csirkefasírt
bostina 17 recept

Szerettem volna a nagy melegben valami gyors főételt készíteni. Mivel a sütőt egy gyümölcsös sütemény miatt már bekapcsoltam, a fasírozottak is itt készültek el. Nyár, fűszerkert, nyári ízek - ez volt a cél. De szárított fűszerekkel egész évben elkészíthetjük, a szárított paradicsom is már egész évben elérhető szárazon vagy olajban eltéve. Én most az olaj nélkülit használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!