r
Nosalty Logó

Mediterrán csirkecomb valerie konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mediterrán csirkecomb valerie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplihoz

Összesen 1483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplihoz

Összesen 2963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplihoz

Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3535.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 2963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A krumplihoz

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. Megmossuk a csirkecombot, besózzuk, megborsozzuk, majd olajjal és a fűszerkeverékkel összekeverjük, és félretesszük állni.
  2. A burgonyát nem hámozzuk meg, kefével jól átmossuk, hogy ne legyen földes, majd héjában megfőzzük.
  3. Ha a burgonya kézmelegrehűlt, hasábokra vágjuk, beletesszük egy tepsibe, megszórjuk sóval, borssal, rozmaringgal és/vagy majorannával, hozzáadjuk a kockára vágott citromot és paradicsomot, leöntjük olajjal és egy kis vízzel, és betesszük a sütőbe. Nem fedjük le semmivel, hagyjuk pirulni.
  4. Egy másik tepsibe tesszük a csirkecombokat a korábban elkészített páccal együtt, alufóliával lefedjük és betesszük a burgonya mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3693
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami fűszeresre, valami pikánsra vágytam. Először nem voltam biztos a citromban, de nagyon jó ízt adott a krumplinak.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?