r
Nosalty Logó

Mázas nyuszitekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Mázas nyuszitekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és az élesztőt összekeverjük. Használhatunk friss élesztőt is (ezzel készítettem én is), ezt szintén alaposan morzsoljuk el a liszttel, nem kell felfuttatni. De ügyeljünk arra, ne maradjon darabos! Ha használunk reszelt citrom- vagy narancshéjat, azt is keverjük a liszthez.
  2. A tejet, vajat, cukrot és sót alacsony hőmérsékleten összeolvasztjuk.
  3. A liszthez adjuk a tojásokat és a langyos tejes-vajas keveréket. Egyneművé dagasztjuk vagy kézzel, vagy robotgéppel. (kb. 3 perc)
  4. Gyúrjuk át a tésztát és amikor kezünktől és a táltól is elválik, takarjuk le, langyos helyen kelesszük duplájára, kb. 1 óra alatt.
  5. A megkelt tésztát osszuk 2 gombócra, óvatosan gyúrjuk át. Takarjuk le, majd 10 percet ismét hagyjuk pihenni.
  6. A tésztát nyújtsuk kb. 14x25-ös téglalappá, amiből másfél ujjnyi csíkokat vágjunk le. A csík végéből vágjunk le egy pici darabot, ez lesz a nyuszi farka. Kissé hengergessük meg a csíkot, és a két végét (a majdani két fület) vékonyítsuk el. Formázzunk U alakot a tésztából, majd a tészta középtáján tegyük át egymáson a tésztát és csavarjuk át a végeket. A pici tésztadarabból hengergessünk gombócot és ültessük a helyére :)
  7. A kész nyuszkót tegyük kivajazott sütőlapra, vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe.
  8. Készítsünk nyuszikat, amíg tart a tésztából. Ízlésünknek megfelelően kisebb és nagyobb nyuszikat is csinálhatunk!
  9. A kész nyuszikat meleg helyen hagyjuk 30 percig pihenni.
  10. Amennyiben bolyhos nyuszifarkakat szeretnénk, kenjük meg tejjel a farkincákat és szórjuk meg kókuszreszelékkel :)
  11. Előmelegített sütőben, 170 fokon légkeveréssel 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre a tésztát.
  12. Lekenni nem fontos, hiszen mázat teszünk rá, amitől fényes lesz.
  13. A mázhoz a porcukrot keverjük el a narancs- v. citromlével, ecsettel kenjük át a kalácsokat. Ez természetesen el is maradhat, enélkül is édes a kalács!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1159
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Ajánló

Magában, lekvárral, vajjal, sonkával... kinek, kinek ízlése szerint!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legkisebb gyerkőcömnek kerestem vmi helyes, nyuszis, varrható meglepetést húsvétra, és a böngészés közben bukkantam erre a receptre egy amerikai oldalon. Ma debütált a húsvéti nyúl, szakadó hóesésben :) A tészta nagyon könnyű, légies a sok kelesztéstől! Mázat én csak pár nyuszira tettem, egy evőkanál cukrot kevertem csak el pici citromlével. Nagyon jó dolgozni a tésztával, másféle forma is készíthető belőle! 18 db közepes méretű nyuszink lett a tésztából.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?