Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mátrai borzaska sajttal-tejföllel

Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen a legfinomabb! A tejfölbe tört fokhagymát keverek, és azt kenek a tetejére, és sajtot olvasztok, isteni!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös sertéshús, burgonyamasszában kisült sertésszelet tejfölösen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük.
  2. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa.
  4. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 478
össznézettség: 311 432
elküldve: 102
receptkönyvben: 3 041
elkészítve: 228/272
Facebookon megjelent: 6

szakács

Manolya

Mióta szakács: 2011.02.05.
17 recept

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-03-05 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2015-01-18 14:26

Ma ezt ebédeltük, de krumpli helyett csicsókával, nagyon finom így is. Jó ropogós lett. Egyébként teljesen a recept szerint csináltam. Zsuzsa

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-08-11 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.08.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-01-19 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dida
Ildi / dida Sat, 2014-01-18 12:48

Nagyon jó! Finom lehet, ki fogom próbálni! :)

(Egy észrevétel: a 80 kg sertés karaj nem lesz sok 4 főre? :D)

türelmesebb
türelmesebb Sat, 2014-01-18 16:09

Tényleg nagyon finom! Tepsis burgonyával ajánlom, de én mindent állati zsiradékkal sütök, fözök (kivéve a lángost). Mennyiségre vonatkozolag, ez adottság kérdése, magamnak 35-40 dkg karaj, + kb. 65 dkg burgonya (175 cm magas és nem érem el a 60 kg.) a normális adag.

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-09-26 21:38

Kedves Manolya, receptedet mar korabban eltettem a receptkönyvembe, köszönet erte! Szeretnem elkesziteni, de elötte lenne az a kerdesem, hogy valoban nem kell-e a panirozas elött egy kicsit elösütni a karaj-hust? Üdvözlettel: Marti

Ilonka57
Ilonka57 Sun, 2012-08-26 10:36

Most lett kész. Én már sokszor sütöttem, nagyon szeretjük. Én 6 db tojáshoz kb 1 dl tejet teszek így több is lesz, meg nem ég meg olyan gyorsan. Cserébe belül finom, szaftos húst kapok.

szalánczi zsuzsa
szalánczi zsuzsa Sun, 2012-03-18 06:12

Finom lett, igaz, a bunda kicsit túl ropogósra sikerült, ezért az idősebb korosztály küzdött kicsit a rágással, de senki sem panaszkodott, csak nyeldekelt bőszen.

sgabci
sgabci Sun, 2012-02-26 13:19

Hmmm ez nagyon nyámiii lett. Köszi a receptet, Fincsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

dius0306
dius0306 / dius0306 Fri, 2011-11-18 13:57

Köszönöm a receptet, régóta kerestem. Az érettségi utáni bankettemen ez volt az egyik fogás, és azóta nagyon szeretem. Biztosan meg fogom csinálni!

zsiraf18
zsiraf18 Mon, 2011-11-14 10:24

Köszönöm szépen a receptet, nagyon egyszerű elkészíteni, és fenséges. :)

Manolya
Manolya / Manolya Sun, 2011-10-30 23:15

eniko nem tudom mi lehetett a probléma, talán az olaj nem volt túl forró. Nekem még sosem volt olyan hogy nem tapadt volna rá. Esetleg vkinek más tippje?

Lilluska
Lilla / Lilluska Thu, 2011-10-27 19:00

Férjem szülinapjára készítettem még szeptemberben. Nagy kedvencünk lett, köszönet a receptért!

eniko0213
eniko0213 Mon, 2011-09-19 12:31

Ma pontasan a receptben leírt módon próbáltam elkészíteni, de a húsra nem tapadt rá a bunda a sütő tepsi aljára viszont annál inkább, szóval nagyon nem akart sikerülni. Ha van tippetek, hogy mi lehetett a baj szívesen fogadom!

nemoadri
nemoadri Thu, 2015-04-23 11:08

szerintem nem volt elég meleg az olaj, a kezdetek kezdetén én is jártam így :)

fofika78
fofika78 Thu, 2011-09-01 15:25

Sziasztok!
Gondoltam ránézek az "asszony" blogjára és én mint aki kóstolja értékelem tudását. :)

A fenti borzaskát csaj ajánlani tudom, nagyon finom!

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-08-17 18:28

Ezt ettem a hétvégén egy étteremben, és annyira isteni volt, hogy még a szakácsot is megkérdeztettem, van-e valami spéci trükkje. :-)) Most nagyon örülök, hogy feltetted a receptet, mert szombaton itthon is ezt szeretném elkészíteni!!

1225
sertés rövidkaraj 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg