Mátrai betyár batyu recept

Mátrai betyár batyu
Mátrai betyár batyu
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyöngyösi étteremben volt egyszer ez az étel menüként. Elkértem a receptet, és megcsináltam. Nagyon finom, különleges
húsétel.

hozzávalók / 4 adag

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos-szalonnás töltött sertésbatyu, rántott sertéshús betyáros töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt, a szalonnát, a hagymát, a párizsit apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ezeket jól összeverjük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk úgy, hogy szép nagy szeleteket kapjunk, melyeket megsózunk, megborsozunk. A vékony hússzeleteket kiterítjük, és a elhelyezzük a tölteléket az egyik felén.
  3. A hús másik felét ráhajtjuk úgy, hogy szépen befedje a tölteléket. Fogpiszkálóval összetűzzük, vagy jól lenyomkodjuk a széleit.
  4. Bepanírozzuk, liszbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  5. Szalmaburgonya illik hozzá, de bármilyen salátával, savanyúsággal tálalható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 28 068
elküldve: 11
receptkönyvben: 557
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

mixi12

Mióta szakács: 2011.05.26.
5 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mixi12
mixi12 / mixi12 sze, 2011-09-14 13:14

Kedves Vica Takács!
Én Rád bíznám a húst, amilyen éppen van itthon abból szoktuk csinálni. Akár csirkemell filéből is lehet. Ha mégis szeretnél választ, talán mivel töltött rántott húsról van szó a karaj lehet a legjobb választás.
Mixi

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs cs, 2011-09-15 06:26

Kedves mixi12!
Köszi szépen a választ,kifogom próbálni, valószínű, hogy először mell filéből, mert a férjem él-hal érte.
( nála a csirke csak csirkemellből áll).:*

mixi12
mixi12 / mixi12 k, 2011-09-13 20:34

Sziasztok! Próbáljátok ki nyugodtan. nagyon finom. Több receptversenyen is nyerő volt már ez a recept.
Mixi12

szilke56
szilke56 k, 2011-09-13 13:15

Nálunk az a menő, ha a kiklopfolt hússzeletek közé hagymás, gombás, kevés borssal ízesített rántottát töltök és úgy panírozom. De bejön a csirkemájas-lecsós, a füstöltsajtos-rántottás, vagy egyéb zöldséges-rántottás variáció is. Szabadon lehet ötletelni. És, ha a megszokott liszt-tojás-morzsa helyett mondjuk lisztbe, meg tojás és reszeltkrumpli kevés liszttel keverékébe bundázzuk, egészen különleges ételt alkothatunk.4K1T

1505