r
Nosalty Logó

Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Összesen 13562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    783.6 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    298 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5863.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    883 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1531.2 g
  • Cukor
    937 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    633 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5981 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4182 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 13562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A fondanthoz a porcukrot átszitáljuk, az egyik felét tálba tesszük. A zselatint elkeverjük a vízzel, felmelegítjük, beletesszük a mézet, a margarint, majd lassan melegítve alaposan elkavarjuk. Ezután a porcukorba öntjük és keverni kezdjük, fokozatosan adagolva hozzá a többi porcukrot, egészen addig, amíg gyúrni nem tudjuk. Ezután gyúrjuk és adagoljuk hozzá a többi porcukrot, amíg szép fényes, puha masszát kapunk. Folpackba tekerve hűtőbe tesszük egy éjszakára. Használat előtt margarinos kézzel átgyúrjuk, keményítőn nyújtjuk és formázzuk. (A színezést én Szamos Gyurmarcival oldottam meg, 1 csomaggal használtam el hozzá, de színezhető ételfestékkel is. Suncika04 receptje: http://www.nosalty.hu/recept/fondant-pillecukor-glukozszirup-nelkul)
  2. A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt, elkeverjük az étcsokival, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Ha már jó hideg, kemény habot verünk belőle.
  3. A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot és a tojást. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba), egy kisebb és egy nagyobb tortaformában. (Ez a mennyiség nekem egy 28 és egy 22 cm-es formához volt elég.) A tésztát alaposan kihűtjük, akár hűtőbe is tehetjük egy fél órára.
  4. A fehér krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt, majd beleforgatjuk a mascarponét is.
  5. A nagyobb tésztát kettévágjuk, megtöltjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a másik tészta alsó részét, megtöltjük a trüffelkrémmel és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28 és 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11725
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Anyósom (a világ legjobb anyósa) szülinapi tortája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?