Mascarpones répatorta recept

Mascarpones répatorta
Mascarpones répatorta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a répatortát nemrég egy kedves rokonunk szülinapján ettük. Mind a gyerekek, mind a felnőttek körében nagy sikert aratott, így gyorsan elkértem a receptet, és meg is sütöttem... Fini lett :) A recept alapja Catherine Atkinson - Fiona Patchett: Nagy sütiskönyv gyerekeknek c. könyvében lévő recept.

hozzávalók / 12 adag

Tortához:


  • 2 közepes répa
  • 3 tojás
  • 175 ml olaj
  • 200 g szőlőcukor, vagy porcukor
  • 100 g apróra vágott dió
  • 200 g tönkölybúza fehérliszt, vagy sima liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 1,5 kk szódabikarbona
  • 1,5 kk fahéj
  • 1 kk gyömbér
  • Sárgabarack lekvár (ha lehet, házi)

Mázhoz:


  • 50 g szőlőcukor, vagy porcukor
  • 200 g mascarpone
  • 1 ek citromlé
  • kevés vaníliakivonat, vagy fél kk vaníliaaroma

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répatorta, répatorta mascarpone mázzal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát káposztareszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat egy tálban villával felverjük, egy másik tálban az olajat és a cukrot kb. 2 percig robotgéppel összedolgozzuk, majd a felvert tojást folyamatos keverés mellett beleöntjük.
  3. Hozzáadjuk a reszelt répát, és a durvára darált diót.
  4. Apránként beledolgozzuk a lisztet, amibe előzetesen belekevertük a többi száraz hozzávalót (sütőport, fahéjat, gyömbért és sót).
  5. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  6. Amíg sül a torta, a máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  7. A kihűlt süteményt kettévágjuk, közepét megkenjük baracklekvárral, majd a tetejét a mascarponés krémmel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 414
elküldve: 10
receptkönyben: 123
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
41 recept

Hozzászólások (6)

fdalma
fdalmah, 2013-03-18 16:01

mi a hetvegen megcsinaltuk, nagyon finom lett, el is fogyott hamar :-)
koszi a receptet! :-)

NovakAndi
NovakAndip, 2013-02-22 09:30

szia, szerintem nem fogsz benne csalódni, nekem az egyik nagy kedvencem. Majd írj, milyen lett, kíváncsi vagyok.
Andi

bakfitty
bakfittyszo, 2013-02-23 11:49

Gyönyörű magas lett!! :-) De csak este fogjuk enni egy baráti társaságban. Majd megírom, hogy meg tudtuk-e enni? :-)))

Nagy sikere volt este, nagyon szép és finom lett! Köszi a receptet! :-)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.