Mascarpones répatorta recept

Mascarpones répatorta
Mascarpones répatorta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a répatortát nemrég egy kedves rokonunk szülinapján ettük. Mind a gyerekek, mind a felnőttek körében nagy sikert aratott, így gyorsan elkértem a receptet, és meg is sütöttem... Fini lett :) A recept alapja Catherine Atkinson - Fiona Patchett: Nagy sütiskönyv gyerekeknek c. könyvében lévő recept.

hozzávalók / 12 adag

Tortához:


  • 2 közepes répa
  • 3 tojás
  • 175 ml olaj
  • 200 g szőlőcukor, vagy porcukor
  • 100 g apróra vágott dió
  • 200 g tönkölybúza fehérliszt, vagy sima liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 1,5 kk szódabikarbona
  • 1,5 kk fahéj
  • 1 kk gyömbér
  • Sárgabarack lekvár (ha lehet, házi)

Mázhoz:


  • 50 g szőlőcukor, vagy porcukor
  • 200 g mascarpone
  • 1 ek citromlé
  • kevés vaníliakivonat, vagy fél kk vaníliaaroma

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répatorta, répatorta mascarpone mázzal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát káposztareszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat egy tálban villával felverjük, egy másik tálban az olajat és a cukrot kb. 2 percig robotgéppel összedolgozzuk, majd a felvert tojást folyamatos keverés mellett beleöntjük.
  3. Hozzáadjuk a reszelt répát, és a durvára darált diót.
  4. Apránként beledolgozzuk a lisztet, amibe előzetesen belekevertük a többi száraz hozzávalót (sütőport, fahéjat, gyömbért és sót).
  5. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  6. Amíg sül a torta, a máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  7. A kihűlt süteményt kettévágjuk, közepét megkenjük baracklekvárral, majd a tetejét a mascarponés krémmel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 275
elküldve: 10
receptkönyben: 122
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
41 recept

Hozzászólások (6)

fdalma
fdalmah, 2013-03-18 16:01

mi a hetvegen megcsinaltuk, nagyon finom lett, el is fogyott hamar :-)
koszi a receptet! :-)

NovakAndi
NovakAndip, 2013-02-22 09:30

szia, szerintem nem fogsz benne csalódni, nekem az egyik nagy kedvencem. Majd írj, milyen lett, kíváncsi vagyok.
Andi

bakfitty
bakfittyszo, 2013-02-23 11:49

Gyönyörű magas lett!! :-) De csak este fogjuk enni egy baráti társaságban. Majd megírom, hogy meg tudtuk-e enni? :-)))

Nagy sikere volt este, nagyon szép és finom lett! Köszi a receptet! :-)

Legfrissebb cikkek

Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!