Mascarpones répatorta recept

Mascarpones répatorta
Mascarpones répatorta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a répatortát nemrég egy kedves rokonunk szülinapján ettük. Mind a gyerekek, mind a felnőttek körében nagy sikert aratott, így gyorsan elkértem a receptet, és meg is sütöttem... Fini lett :) A recept alapja Catherine Atkinson - Fiona Patchett: Nagy sütiskönyv gyerekeknek c. könyvében lévő recept.

hozzávalók / 12 adag

Tortához:


  • 2 közepes répa
  • 3 tojás
  • 175 ml olaj
  • 200 g szőlőcukor, vagy porcukor
  • 100 g apróra vágott dió
  • 200 g tönkölybúza fehérliszt, vagy sima liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 1,5 kk szódabikarbona
  • 1,5 kk fahéj
  • 1 kk gyömbér
  • Sárgabarack lekvár (ha lehet, házi)

Mázhoz:


  • 50 g szőlőcukor, vagy porcukor
  • 200 g mascarpone
  • 1 ek citromlé
  • kevés vaníliakivonat, vagy fél kk vaníliaaroma

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répatorta, répatorta mascarpone mázzal

elkészítés

  1. A répát káposztareszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat egy tálban villával felverjük, egy másik tálban az olajat és a cukrot kb. 2 percig robotgéppel összedolgozzuk, majd a felvert tojást folyamatos keverés mellett beleöntjük.
  3. Hozzáadjuk a reszelt répát, és a durvára darált diót.
  4. Apránként beledolgozzuk a lisztet, amibe előzetesen belekevertük a többi száraz hozzávalót (sütőport, fahéjat, gyömbért és sót).
  5. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  6. Amíg sül a torta, a máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  7. A kihűlt süteményt kettévágjuk, közepét megkenjük baracklekvárral, majd a tetejét a mascarponés krémmel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 341
elküldve: 10
receptkönyben: 114
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
36 recept

Hozzászólások (6)

fdalma
fdalmah, 2013-03-18 17:01

mi a hetvegen megcsinaltuk, nagyon finom lett, el is fogyott hamar :-)
koszi a receptet! :-)

NovakAndi
NovakAndip, 2013-02-22 10:30

szia, szerintem nem fogsz benne csalódni, nekem az egyik nagy kedvencem. Majd írj, milyen lett, kíváncsi vagyok.
Andi

bakfitty
bakfittyszo, 2013-02-23 12:49

Gyönyörű magas lett!! :-) De csak este fogjuk enni egy baráti társaságban. Majd megírom, hogy meg tudtuk-e enni? :-)))

Nagy sikere volt este, nagyon szép és finom lett! Köszi a receptet! :-)

Legfrissebb cikkek

Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Végre itt a várva-várt spárgaszezon! Mindegy, hogy fehér vagy zöld kerül a tányérba, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle.
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Húsvét alatt bizonyára rengeteg tojást és sonkát sikerült elfogyasztanunk, ezért most egy ideig hallani sem akarunk ezekről. Itt egy válogatás, mely szigorúan nélkülözi őket.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.