r
Nosalty Logó

Márványos málnás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DuCsi
Márványos málnás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Összesen 327 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Összesen 3917 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Összesen 259 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 327 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1283 micro
Összesen 3917 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a margarint és a porcukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzá adva tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy egy kb. 25 cm-es piteformába tehessük. A formát vékonyan kenjük ki margarinnal, majd lisztezzük meg.
  3. A tésztát megszurkáljuk, majd sütőpapírt terítünk rá, és rizzsel vagy babbal lesúlyozzuk.
  4. 180 fokon 15 perc alatt elősütjük a tésztát.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit egy tálban robotgéppel elkeverjük, a tojásokat a végén egyenként adjuk hozzá.
  2. Az elősütött tésztáról eltávolítjuk a rizst/babot és a sütőpapírt, majd a helyére öntjük a tölteléket.

Málnás rész

  1. A leturmixolt málnát felforraljuk a porcukorral, és besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel.
  2. Ha langyosra hűlt, a töltelékbe csurgatjuk, és egy kés hegyével márványossá mintázzuk.
  3. 160 fokon előmelegített sütőben 35-40 perc alatt remegősre sütjük, majd hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5654
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári, hűsítő és gyümölcsös :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek