r
Nosalty Logó

Márványos madeleine kókusszal és mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Márványos madeleine kókusszal és mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Összesen 4150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.8 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4213.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.7 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 4150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Elkészítés

A madeleine-hez (kb 24 db)

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra (légkeveréssel).
  2. A tojásokat habosra verjük.
  3. Elkeverjük az olvadt vajat a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásokat.
  4. Az így kapott tésztát két részre osztjuk: egyikhez a mandulát, másikhoz a kókuszreszeléket öntjük.
  5. A madeleine-sütőformamélyedéseit kivajazzuk, majd minden horpadásba teáskanálnyi tésztát adagolunk. A kókuszos tészta tetejére kevés kókuszt, a többire pár mandulaszeletet szórunk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek aranybarnára. (Általában 12 darabos a sütőforma, így két adagban tudjuk őket megsütni.)
  7. Még melegen kivesszük a madeleine-eket a formából és hagyjuk kihűlni.
  8. Vízgőz felett külön-külön megolvasztjuk a csokikockákat, ízlés szerint a madeleine-ek egyik oldalát kiskanál segítségével bekenjük velük és végül csokicsíkokat húzunk vagy kevés fehércsokit kenünk a tej- és étcsoki tetejére.
  9. Pár órára hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megszilárduljon a tetejükön.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10017
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 21.

Ajánló

Tipp: Ha két részletben sütjük a madeleine-eket, akkor az első adag után jól töröljük ki a forma mélyedéseit és újra kenjük be vajjal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-ribizlis és nutellás madeleine-ek után most vendégvárónak készítettem ezeket a fincsi mandulás és kókuszos variációkat, melyeket a háromféle csoki koronáz meg. Gyorsan elkészíthető, ízletes és nem utolsó szempontból nagyon mutatós desszert-aprósütemények lettek.

Hozzávalók

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek