r
Nosalty Logó

Márványos kuglóf

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Márványos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7685.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1389 mg
  • Foszfor
    4452 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    783 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2565 micro
Összesen 6373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy dagasztótálba szitáltam és a közepébe kis mélyedést készítettem.
  2. Ide került bele az élesztő, stevia szirup és a só. Mivel pont szembe jött velem két citrom, nem hagyhattam ki, hogy bele ne reszeljem a héjukat.
  3. A tejet meglangyítottam és a felét ráöntöttem az élesztőre és kanállal kevés lisztet belekeverve kovászt készítettem, amit hagytam felfutni.
  4. Közben a maradék tejet visszatettem a tűzre és belekockáztam a vajat, majd folyamatosan kevergetve hagytam, hogy felolvadjon benne.
  5. Miutánmegkelt a kovász, beletettem a tojások sárgáját, és a vajas-tejjel jó alaposan bedagasztottam.
  6. Legalább 10 percig, de az időtartam úgyis a liszttől függ. Akkor kész, ha már selymes és mind a tál faláról, mind az ember kezéről leválik a tészta.
  7. Körül belül még 10 percig kellett dagasztani, hogy az olaj is beleelegyedjen a tésztába. Eleinte nagy az ellenállás az olaj befogadása iránt, de nem szabad feladni!
  8. Megliszteztem a tálat, és langyos, huzatmentes helyena tésztát letakarva akétszeresére kelesztettem.
  9. Ekkor kétfelé osztottam és az egyik felébe beledagasztottam a vaníliás cukrot és a mazsolát; a másikba pedig a0,5 dl langyos vízben feloldott kakaóport.
  10. Meglisztezett gyúródeszkára tettem először a kakaósat és kézzelnagyjából téglalap alakúra egyengettem.
  11. Erre jött rá a fehér tészta, amit ugyanakkorára szétnyomkodtam.
  12. Sodrófával kb. 60x40 cm-es téglalappá nyújtottam az így egymásra rakott tésztákat.
  13. Szorosan feltekertem, mint a kalácsot, majd egy kivajazott, kilisztezett 30 cm-es kuglófformába tettem.
  14. A két végét kicsit egymásra egyengettem, és hagytam így kelni kb. 20 percig.
  15. Közben begyujtottam a sütőt, aminek az aljára egy tepsiben vizet tettem.
  16. Ez nem engedi meg, hogy a kuglóf kérge hirtelen megsüljön, a belseje viszont nyers maradhasson.
  17. 180 C-on kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 114689
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 17.

Ajánló

Mi más is kerülhetne mellé egy igazi kényeztető uzsonna alkalmával, mint egy nagy bögre @{habos kakaó...:habos kakaó kicsit másképp}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványos kuglóf
ze(n)derta 188 recept

Eredetiben bogyós édesítőszerrel íródott a recept, de gondoltam kipróbálom a stevia szirupot. Hihetetlennek hangzik hogy 1 tk elegendő ekkora mennyiséghez, de minthogy a próbagyártás során 2 tk-lal tettem bele, számomra már majdnem émelyítően édes lett... Mivel egyszerre nem fogyott el ez a mennyiség, ezért szépen felszeleteltem, és kisebb adagokban lefagyasztottam, hogy majd lusta délutánokon csak elő kelljen kapni a fagyasztóból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek