r
Nosalty Logó

Márványos eperzselés ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sangyo
Márványos eperzselés ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Összesen 3694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4460.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 3694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Elkészítés

Kekszes alap

  1. Egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljára és az oldalára fektessünk zsírpapírt. (Vékonyan kenjük ki a forma belsejét vajjal, így jól odatapad majd a papír.)
  2. A kekszet késes aprítóval keverjük morzsalékosra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk a forma aljába, és tegyük hűtőszekrénybe.

Eperzselé

  1. Tegyük a megtisztított és feldarabolt epret egy lábasba, szórjuk hozzá a cukrot, facsarjuk hozzá a citrom levét, és főzzük kb. 10 percig, majd botmixerrel pürésítsük.
  2. A zselatint keverjük össze a vízzel, és várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állágúra, és keverjük hozzá az eperpüréhez. Tegyük a hűtőbe zselésedni. (Elkészíthetjük előző nap is.)

Ricottakrém

  1. A ricottát és a cukrot keverjük jól össze, ízesítsük vaníliával és citromhéjjal.
  2. A zselatint keverjük össze a vízzel, várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állagúra, és keverjük a langyosra melegített tejszínhez, majd ha kihűlt, keverjük össze a ricottás résszel.

Összeállítás

  1. Az előzőleg elkészített eperzselét melegítsük fel olyan állagúra, mint a ricottás keverék, majd tegyünk a ricottás krémből egy merőkanállal a kekszes alap közepére, erre tegyünk egy merőkanállal az epres püréből, és váltakozva ismételjük a műveletet. Az utolsó kanál zselét terítsük szét a torta tetején, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14725
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zebra torta mintájára készült, zamatos friss eperből. A kétféle tölteléknek nagyjából azonos sűrűségűnek kell lenni, hogy szépen szétterüljenek egymáson. A mutatóssága az egyszerűségében rejlik.

Hozzávalók

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek