Márvány oldalas recept

Márvány oldalas
Márvány oldalas
170 perc / előkészület: 60 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy fel tudom túrbózni magam, ha ebben a kategóriában tevékenykedem, hogy még a vérnyomásom is kibillen a megszokott értékéből. Nem tehetek róla, annyira szeretem, feldob. A gyönyörű friss zöldségek frissek, ropogósak, na és az a színkavalkád!

hozzávalók / 4 adag

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

ajánlat

Adjunk mellé friss, szezonális zöldségekből készült bármilyen salátát köretnek.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

aszpikos sült oldalas, tojásos spenóttal töltött sertésoldalas szeletelve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast csontozás után formázzuk, alaposan kiklopfoljuk, vigyázva, nehogy kilyukadjon.
  2. Fűszerezzük. A hideg sülteket bátrabban fűszerezhetjük.
  3. Az olajba feltesszük a kiolvasztott parajkrémet, hozzáadjuk a fokhagymapépet. Ledinszteljük, fűszerezzük.
  4. A tojást jó habosra keverjük. Lassan csurgatva, jól elkeverjük a parajkrémmel. Ha összefogta, levesszük  a tűzről.
  5. A 10 tojást 2 dl tejjel habosra keverjük, ízlés szerint sózzuk.
  6. Csomómentesre dolgozzuk a liszttel.
  7. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  8. A munkaasztalon magunk elé terítjük az oldalast úgy, hogy ahonnan a csontokat kiszedjük, az lesz a töltelékes oldala.
  9. Közben a sütőbe toljuk  a kikent gáztepsit, kicsit megmelegítjük, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Eloszlatjuk, hogy mindenütt egyforma vastagságú legyen, és szép aranysárgásra sütjük. (Nem szabad kiszárítani!)
  10. Visszatérünk  az oldalashoz: ráöntjük a parajkrémet, egyenletesen elsimítjuk rajta.
  11. A tojáslepényt egyben kiemeljük a tepsiből, és a parajkrém tetejére fektetjük.
  12. Ahol sok, levágjuk, és a hiányos helyeken kipótoljuk. (Nem nagy baj, ha valahova nem jut.)
  13. Vigyázva, szorosan feltekerjük, mint a beiglit.
  14. Spárgával hurkolva - mint a szalámit - az elejétől a végéig szorosan átkötözzük.
  15. Amekkora tepsibe belefér, elrendezzük az olajat, és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliát teszünk rá, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  16. 1 órát sül, majd levesszük a fóliát. A mellette lévő szafttal locsolgatva, kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük. (az idő függ az oldalas nagyságától) Vigyázzunk, ki ne száradjon, mert nehéz lesz szeletelni!
  17. Előbb a konyhában hagyjuk hűlni, leöntjük a szaftját, majd becsomagoljuk a fóliába, éjszakára hűtőbe tesszük.
  18. Másnap eltávolítjuk róla a spárgát, felszeleteljük, szétrakosgatjuk a munkaasztalon, és aszpikkal lefényezzük.
  19. Fényes tálcára vagy tányérra rendezzük.Tetszés szerint zöldségekkel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept
hirdetés

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kati28
Kati28 p, 2012-01-13 16:38

Köszönöm szépen a segítséget, el is fogom készíteni majd, mert nagyon ínycsiklandó a fotó:))

Kati28
Kati28 cs, 2012-01-12 14:55

Szia.Milyen más húsbol lehetne ezt még elkészíteni?Előre is köszönöm a választ.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci cs, 2012-01-12 15:58

Kedves Kati28 !
Amennyiben sertéshúson belül gondolkodsz, akkor combból is elkészíthető. Mintha szeletet vágnál a
combból, csak nem vágod el egészen. Szépen kigörgeted, vágsz, görgeted, míg a combból van.
Így egy szép, nagy lapos hússzeletet kapsz. Elkészítheted pulyka, vagy csirkemell filéből is a
fenti módszerrel előkészítve a húst, a többi művelet ugyanaz, mint a receptben.
Természetesen a baromfiból kisebb átmérőjű szeletek lesznek, de ugyanúgy jól mutatnak.
Nem tudom, tudtam-e segíteni ? Szeretettel üdvözöllek : Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci cs, 2011-07-21 17:30

Kedves Vadgesztenye !
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen ! Nagyon szeretem a hidegkonyhát.
Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Mókos Ági
Bloemcake / Mókos Ági h, 2011-03-07 16:04

Ancikám!
Fantasztikusat alkottál!Először csak a képet néztem,első benyomásom az volt,hogy ez egy különleges
torta.
Azután láttam,hogy oldalasról van szó.Az előző hozzászólóhoz hasonlóan én is Rád gondoltam,ez csakis a Te "műved "lehet.Biztos vagyok benne,hogy legalább olyan finom,mint amilyen szép!
Nem tudom,mikor lesz hozzá bátorságom az elkészítéséhez?
Mindenesetre-mentettem!
Puszi:Ági

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2011-03-07 17:00

Kedves Ági!
Köszönöm a kedves szavaidat,engem ez visz előre! Nagyon örülök,hogy tetszik. Bátran hozzáfoghatsz,mert egész biztosan sikerülni fog!Minden jót és szép napot neked! Puszi:O-né Anci.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2011-03-07 14:27

Kedves olaszneanci!

Ez nagyon gusztusos, olyan ügyes kezed van!:-)))
Nem beszélve róla, hogy nagyon finom lehet:-)))
Köszönöm, elmentettem, és nagynénémnek, barátnőimnek elküldtem.Készítsék csak el ezt a finomságot ők is:-)))
Szép napot!Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2011-03-07 17:07

Éva -Anyócám!
Köszönöm a kedves szavakat,igazad van nagyon finom vegyes íze van.Az oldalas,a parajkrém,a tojás kellemes összhangot alkotnak.Készítsd el te is egyszer!Szép napot neked is! Puszi: O-né Anci.

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa h, 2011-03-07 14:21

Ancikám!
Csak a képet láttam,és már tudtam,hogy ez csak a TE recepted lehet!Hát ez valami gyönyörű,és biztos olyan finom is.Spenót imádó vagyok,ezt el fogom készíteni. Gratulálok!!!
Zsuzsa

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2011-03-07 16:52

Zsuzsikám!
Minden hozzávaló külön-külön is nagyon finom,hát még eggyütt!Köszönöm a kedves szavakat,engem ez inspirál és örülök,hogy neked is tetszik!Készítsd el,sok sikert! O-né Anci.

915