r
Nosalty Logó

Mártott tönköly keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Mártott tönköly keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 906 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3619 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 906 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3418.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.4 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 3619 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 450 Kcal

Elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt 170 fokra, (3-as fokozat) és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
  2. Az olvadt vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással.
  3. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, a citromhéjjal és öntsük hozzá a vajas keveréket.
  4. Gyúrjuk össze a tésztát és nyújtsuk ki 4-5 mm vékonyra.
  5. Szaggassuk ki a tetszőleges formákat, tegyük a kibélelt tepsire és süssük aranyszínűre 30-35 perc alatt az 1. pontban írt hőfokon.
  6. Ha kihűltek a kekszek, olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött és mártsuk meg a süteményeket.
  7. Hideg sütőrácson hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12884
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

A csokoládé elhagyható, lehet helyette porcukorból mázat készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Apukám nagyon szereti a mártott kekszeket egy bögre tea mellett rágcsálni. Születésnapja alkalmából gondoltam meglepni egy olyan változattal, ami egészségesebb összetevőkből készül, mint a bolti, így elkészült az alábbi mártott keksz. A keksz jellege miatt bármilyen teljes kiőrlésű gabonából készült liszttel kipróbálható.  

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek