Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával

Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával
Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával
240 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A libát előző este kell befűszerezni, hogy jó íze legyen.

hozzávalók / 10 adag

A libához

A káposztához

ajánlat

Tejes-vajas krumplikásával ajánlom.

receptjellemzők

nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

libasült ribizlis káposztával és újborral, boros-rozmaringos liba, egészben sült liba újborral
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libát jól megmossuk. Konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük. Kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, majorannázzuk. A sertészsírral lekenjük a mellét, combjait. Végül ráöntjük a tejet, hogy ne legyen vad íze. A hasüregébe betesszük a rozmaringszálakat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap sütés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, majd 180 fokon, előmelegített sütőben alufóliával letakarva betesszük sülni. Majd fél óra elteltével kezdjük locsolgatni a kisült pecsenyelevével.
  3. Az össz. sütési idő alatt kétszer megfordítjuk a libát. Ha sok a zsírja, merőkanállal leszedjük a zsírt egy fazékba, de hagyunk a tepsi alján is. A sütési idő vége felé 220 fokra emeljük a sütési hőfokot, levesszük a fóliát a libáról, és meglocsoljuk az újborral.
  4. Pirosra sütjük.
  5. A káposzta külső leveleit leszedjük, és káposztafejet félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Szűrőtálba tesszük, megmossuk. Lecsepegtetjük.
  6. Egy nagyobb fazékban mérsékelt hőmérsékleten karamellizáljuk a cukrot, majd ha már folyós, hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, örült fűszerköményezzük, és felöntjük a vízzel. Fedő alatt mérsékelt lángon időnkénti keveréssel készre főzzük kb 50 perc alatt. A végén hozzáöntjük a bort, a piros ribizlilekvárt és a narancs reszelt héját összekeverjük, és fedő nélkül elpárologtatjuk alóla a maradék levet nagyobb lángon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 4500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 504
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

982
libahús 5 kg
sertészsír 1.5 ek
5 ek
bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 teáskanál
rozmaring 3 szál
tej 2 dl
fehérbor 2 dl
vöröskáposzta 1 közepes fej
cukor 3 púpozott ek
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
0.5 ek
fehérbor 1 dl
víz 3 dl
ribizlidzsem 3 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint