Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel recept

Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel
Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta oly vehemensen kiálltam egyik kedvenc zöldségem, a padlizsán mellett, házigazda apukám gyakran vesz nekem, hogy bizonyíthassam, mennyire remek dolog is ez. Most is így történt, s ezúttal ezt a keleties receptet választottam a BBC GoodFood honlapjáról. Az is nagy előnye, hogy előre elkészíthető, tálalás előtt már csak 10 perc alatt át kell melegíteni.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kuszkuszos padlizsán, kuszkusszal töltött padlizsán, korianderes padlizsán, keleties padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában szárastul félbevágjuk, éles késsel mélyen bevagdossuk, hogy "rácsos" legyen, majd fél órára besózzuk.
  2. Mikor keserű levét kidobja, lemossuk a zöldségeket. Az olívaolajat és a citromlevet (4 tk kivételével) összekeverjük, megkenjük vele a padlizsánok belső felét, s megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Belső felükkel felfelé tepsire fektetjük, és 25-30 perc alatt megsütjük őket, míg a padlizsán húsa megpuhul.
  4. Közben a kuszkuszt megfőzzük az alaplében, az aszalt paradicsomot és barackot apróra vágjuk (ha mazsolát használunk, azt nem kell), az újhagymákat felkarikázzuk, a fenyőmagot pedig szárazon, serpenyőben megpirítjuk.
  5. A padlizsán puha belsejét kivájjuk, apróra vágjuk, és minden egyébbel együtt a kuszkuszhoz keverjük. A keveréket sóval és fahéjjal ízesítjük.
  6. További 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, és átsütjük a tölteléket is.
  7. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A koriandert apróra vágjuk, és a citromlével, reszelt (vagy őrölt) gyömbérrel és nyomott fokhagymával együtt a joghurtba keverjük.
  8. A töltött padlizsánt az öntettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 968
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

turbukjozsef
turbukjozsef v, 2013-01-13 19:18

Nagyon finom, sokszor készítettem már és még fogom is a jövőben! Köszi a receptet!

Eccs
Eccs v, 2012-02-12 14:56

Egyszerűen isteni! :) Legközelebb lehet az öntetből kihagyom a citromot, mert kicsit elnyomja az ízeket.

Nagyon köszi a receptet! :)

335