r
Nosalty Logó

Marokkói csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Angie-30
Marokkói csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1408 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    379 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1408 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    286.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 4230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd kb. 30 perc alatt megfőzzük.
  2. Az aszalt sárgabarackot leöntjük meleg vízzel, hagyjuk állni 10-20 percet.
  3. A csirkemelleket olajon kissé átsütjük, hogy egy kis színt kapjanak, majd ugyanabban az olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a vékony lapokra vágott fokhagymát, a darabokra vágott barackot, a csicseriborsót, a paradicsomot a levével, majd a húsokat, a citrom levét és héját, sót, borsot (egy kevés vizet, ha szügséges, teszünk hozzá, vagy abból a vízből, amiben áztattuk a barackot).
  4. 15-20 percet főzzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17786
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Névnapomra készült, egy receptes könyvben találtam, egy kissé átalakítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?