Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhasült gesztenyés töltelékkel

Marhasült gesztenyés töltelékkel
Marhasült gesztenyés töltelékkel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra találtam ki ezt a receptet, nem bonyolult, mégis elegáns fogás, amivel megtölthetik a bendőjüket a vendégek :)

hozzávalók / 2 adag

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A húst vágjuk kb. 1,5 cm-es szeletekre, tegyük őket egy simítózáras zacskóba, öntsük bele a sört és némi fűszerkeveréket (ízlés szerint szórjunk bele, nem kell az egész, mert nagyon erős ízt fogunk kapni), majd tegyük a hűtőbe, míg a többi hozzávalót elkészítjük. A fűszerkeveréket a következőképp készíthetjük el: 4 szem borókabogyó, 5 szem csokoládébors (az egész szemeket mozsárban vagy aprítóban őröljük finomra), 2 csipet fekete bors, a többi fűszerből pedig 1-1 csipetet keverjünk össze.
  2. Amikor a többi hozzávalóval is elkészültünk, egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat, és magas fokon hevítsük fel. Amikor ez megvan, a hússzeleteket tegyük a serpenyőbe, és ízlés szerint süssük át a húst (kb. 3-3 perc mindkét oldalon a teljesen átsült).

Töltelék

  1. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, és az apróra vágott hagymát puhítsuk meg rajta.
  2. A zsemlét kicsit daraboljuk össze, és tegyük egy aprítóba, majd locsoljuk meg a tejjel. Aprítsuk morzsásra, majd szedjük egy tálba. A gesztenyét és az áfonyát is tegyük az aprítóba, és szintén őröljük morzsásra, és tegyük a zsemléhez. Öntsük hozzá a hagymát és a tojást is, majd keverjük az egészet alaposan össze. Rakjuk a masszát egy hőálló edénybe.
  3. A sütőt melegítsük 200 C-ra (légkeveréses módban), majd a körettel együtt a tölteléket is rakjuk a sütőbe. A tölteléknek kb. 15 perc sütés szükséges.

Köret

  1. A répát és a csicsókát szeljük vastagra.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, majd dobjunk rá 3 gerezd finomra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg (vigyázzunk, hogy ne égjen meg).
  3. Keverjük hozzá a zöldségeket és egy kis sót, majd egy hőálló edényben rakjuk a zöldségeket a sütőbe, kb. 20-25 percig.

Sörös szósz

  1. A hagymát vajon puhítsuk meg. Tegyük hozzá a lisztet, és alaposan keverjük át.
  2. Öntsük bele az alaplét és a sört, majd forraljuk fel. Közben kevergessük a szószt. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, és szűrjük át.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 2 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Happyfrydays

Mióta szakács: 2016.11.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gesztenyés fehérpecsenye, karácsonyi marhasült

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gárdos Mária
Gárdos Mária Tue, 2016-12-20 13:42

Valószínű a tájékozatlanságomról szól, de mi az a csokoládébors, és hol szerezhető be?

1544
barna sör 1 dl
marha alaplé 1 dl
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 10 g
vaj 2 ek
sárgarépa 4 közepes db
csicsóka 300 g
fokhagyma 3 gerezd
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
gesztenye 250 g
vörösáfonya 50 g
vöröshagyma 1 közepes db
zsemle 1 db
tej 10 ek
tojás 1 db
vaj 3 ek
fehérpecsenye 500 g
fűszersó 10 g
barna sör 1 dl
olívaolaj 3 ek