Marharagu petrezselymes gombóckákkal recept

Marharagu petrezselymes gombóckákkal
Marharagu petrezselymes gombóckákkal
155 perc / előkészület: 15 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapanyagokból sejtettem, hogy finom lesz, de hogy ennyire...
A benne lévő gombócokból azonnal gyártottam még egy sorozatot, mert addig teszteltem, amíg alig maradt belőle.
 
A zsírszegény konyha szakácskönyvében találtam rá erre a receptre. Köszönet Andi barátnémnak érte, tőle kaptam kölcsön.


hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

  • 1 kg marhalábszár (sovány)
  • 3 ek olívaolaj
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 0.5 tk bazsalikom (szárított )
  • 1 kk majoranna
  • 1 kk oregánó
  • 40 dkg konzerv paradicsom (darabolt)
  • 6 dl marha alaplé
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)

A gombóchoz

ajánlat

Eredetileg kevesebb sárgarépa van  benne, mert karórépa is jönne bele. Mivel nem tudtam beszerezni, ezért a sárgarépa mennyiségét megemeltem.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

petrezselymes gombócok marharaguval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat felhevítünk. Beledobjuk a cikkekre felvágott vöröshagymát és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Egy nagy tálba kiszedjük.
  2. A felkockázott marhahúsra pár perc alatt kérget sütünk egy  kevés olívaolajon. Ezt is kiszedjük a tálba, rá a hagymára.
  3. A serpenyőbe beledobjuk a hosszúkásra felvágott sárgarépát, megpirítjuk. Ha kész, visszarakjuk a húst és a hagymát. Egyenletesen  meghintjük a liszttel és összekeverjük.
  4. Felöntjük a marhahús alaplével, belerakjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szárított fűszerekkel fűszerezzük.
  5. Fedő alatt nagyon alacsony hőfokon (ne nagyon forrjon) kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. 
  6. A gombóchoz a lisztet jól elkeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzákeverjük a  felaprított petrezselymet, a felolvasztott margarint és a vizet. Jól összekeverjük. 12 egyforma méretű gombócot formálunk belőle és a raguba tesszük. Lefedve 20 perc alatt megfőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 942
elküldve: 2
receptkönyvben: 283
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2013-01-08 13:39

Szia.Szeretném elkészíteni ezt az ételt legalább dupla adagot,mert vendégek jönnek.Azt szeretném kérdezni,hogy nem kell tojás a gombócba??Nem fől szét??Nem szeretném,hogy "főzelék" legyen belőle.Nagyon jónak tűnő étel!köszi

oreganyo
oreganyo Fri, 2011-09-09 05:10

Szervusz Kiki! ezt a gombócot kipróbáltam, igen-igen finom, köszönöm a receptet még a Barátnődnek is. A ragut én is így csinálom általában makarónival, néha rizzsel csak ezeket nem főzöm bele, de így a belefőzött gombóc nagyon ízletes.
Üdvözlettel: Öreganyó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-30 17:58

Huh! Köszönöm a nagyon gyors választ! Ez az oldal egyszerűen mesés, jó szakácsok, inycsiklandozó receptek!!! Nagyon finomnak igérkezik ez a recept és még alacsony kalóriatartalmú is!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-30 17:41

Ehhez milyen köretet készitesz? Vagy a gombócok a köret?

729