r
Nosalty Logó

Marhapörkölt 3. - "tető alatt"

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tábori József
Marhapörkölt 3. - "tető alatt"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörkölthez

A nokedlihez

Összesen 961 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörkölthez

A nokedlihez

Összesen 5758 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörkölthez

A nokedlihez

Összesen 141 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 961 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    620.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10039.1 g
  • Cink
    180 mg
  • Szelén
    660 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    6039 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2494 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    150 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 5758 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A pörkölthez

A nokedlihez

Elkészítés

A pörkölthez

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockára vágott húst, sózzuk és megfuttatjuk a hagymás zsíron (addig pároljuk, míg minden oldala "kifehéredik"). Hozzáadjuk a lecsót és a fűszereket -kömény, borókabogyó, babérlevél, 1 kk paprika, az apróra vágott fokhagyma felét és egy csipet majorannát. (Nem szabad erős tűzön főzni, csak "peszeregtetni!!!)
  2. Főzés közben a levét folyamatosan pótoljuk, ne egyszerre, hanem mindig csak egy kicsit.
  3. 2/3 fővésnél adjuk hozzá a fennmaradt fűszereket, és főzzük készre.
  4. Nokedli elkészítése:
  5. Tálba belerakunk 2-3 ek lisztet, beleütjük a tojásokat, hozzáadunk egy nagycsipet sót és 1 dl-vizet. Simára keverjük, hozzáadunk még 1 dl-vizet és annyi lisztet, amennyit felvesz.
  6. Az egészet simára kikeverjük, jó sűrű masszát kell kapnunk! Egy fazékban felrakunk vizet forrni, sózzuk, és egy kis olajat öntünk bele.
  7. A nokedlit ebbe a zubogó vízbe szaggatjuk, Ha megfőtt, egy jénaiba szedjük, amibe előzőleg rakunk 1 kk zsírt, és az egészet jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 118595
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Uborkasalátával tudom ajánlani, bár tudom, ez télvíz idején nem az igazi, de majd nyáron!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhapörkölt 3. - "tető alatt"
Tábori József 18 recept

Azért adtam a "tető alatt" nevet, mert ez bent készült a gáztűzhelyen. Ha lehet, és az idő engedi, én inkább bográcsban, szabad tűzön szeretem főzni, az az igazi. (Ma ez nem jött össze.)

Hozzávalók

A pörkölthez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek