r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt Tündér konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tunder70
Marhalábszárpörkölt Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 473 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.9 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hártyáitól megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pirítjuk. Majd rádobjuk a húst és pirítjuk, míg elveszti a színét.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felöntjük, hogy a húst ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot és paprikát.
  4. Lefedve, lassú tűzön puhára főzzük, ha kell a vizet pótoljuk.
  5. Amikor megpuhult a lábszár, a fedőt levesszük, és zsírjára sütjük. Én "majdnem kész állapotában"öntöm hozzá a vörösbort { Soproni kékfrankos}és azzal főzöm még kb.15 percet.Az elején semmiképp se szabad a bort beletenni, mert keményen tartja a húst.
  6. Akkor jó a marhapörkölt, ha barnás színe, és sűrű szaftja van. Az elkészítéséhez idő kell, nem szabad kapkodni. A hústól függően, de legalább 3 órát rá kell szánni, hogy megfelelő pörköltet készítsünk.
  7. Tálalhatjuk főtt burgonyával, tarhonyával, galuskával. (Én legutóbb petrezselymes burgonyát készítettem hozzá.)
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15806
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Félve fogtam hozzá, amikor először elkészítettem.:) Egy karácsonyi ebéd egyik fogása volt. Aztán jól sikerült... és azóta is készítem. Bográcsban a legfinomabb. Tudod-e? A gulyásos ételekből fejlődött ki a pörkölt magyar nemzeti étellé. A paprikás hús, azaz pörkölt, akkor szorította ki a kásával készült húsos ételeket, amikor az a lakodalmi ételek sorába beállt, az 1830-as évek és az 1900-as évek között. (Forrás: wikipedia.hu)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?