Marhagulyás recept

Marhagulyás
Marhagulyás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevált bográcsolós recept, amit itthon, gáztűzhelyen is el szoktunk készíteni.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gulyás marhából, gulyásleves

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és a zsiradékon megpároljuk.
  2. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük, majd lehúzzuk a tűzről a hagymát, és hozzáadjuk a pirospaprikát (így nem ég meg a paprika).
  3. A szintén kockákra vágott marhahúst is beletesszük és addig sütjük, míg a hús külső rétege kicsit átsül, ezután belekerül a paradicsom, és a paprika.
  4. Fűszerezzük a köménnyel, babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel és felöntjük borral, lefedve kis lángon addig főzzük, míg a hús majdnem megpuhul, majd felöntjük bőven vízzel, és beletesszük a felszeletelt petrezselymet, sárgarépát, zellert és az apróra vágott petrezselyem- és zellerzöldet.
  5. Ha kell, utánaízesítjük (aki szereti, tehet bele pirosaranyat is vagy gulyáskrémet).
  6. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a krumplit és készre főzzük.
  7. Lehet bele szaggatni galuskát is, én ezzel már nem szoktam vesződni, így is elég kiadós.

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 894
elküldve: 6
receptkönyben: 69
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

FoX

Mióta szakács: 2011.04.18.
9 recept

Hozzászólások (2)

Akugawa
Akugawasze, 2012-03-28 20:17

Ha már szóba került, hogy mit nem teszünk a gulyásba - hát zöldséget nem teszünk bele. Az ugyanis már nem gulyás lesz, hanem gulyásleves. A zöldfűszerekkel más a helyzet. Mert szarvasmarhát nem csak az Alföldön tartottak, hanem például az ország hegyes-dombos részein is. Ahol a marhapásztor igencsak megízesítette a maga ételét mindenféle 'füvekkel', vagy akár gombával is.
A gulyáskrémre nem mondok semmit.)

Tarackos
Tarackosv, 2012-01-22 11:56

A marhagulyásba nem teszünk kakukkfüvet sem gulyáskrémet vagy piros aranyat.Vörösbort a marhapörköltbe szoktak tenni,de azt is csak a végén a főzés befejezésekor a levesbe semmiképpen.Egy kérdésem azért lenne:Mitől ilyen sápadt ez a leves a képen?

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
1271