Marhagulyás recept

Marhagulyás
Marhagulyás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevált bográcsolós recept, amit itthon, gáztűzhelyen is el szoktunk készíteni.

hozzávalók / 6 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gulyás marhából, gulyásleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és a zsiradékon megpároljuk.
  2. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük, majd lehúzzuk a tűzről a hagymát, és hozzáadjuk a pirospaprikát (így nem ég meg a paprika).
  3. A szintén kockákra vágott marhahúst is beletesszük és addig sütjük, míg a hús külső rétege kicsit átsül, ezután belekerül a paradicsom, és a paprika.
  4. Fűszerezzük a köménnyel, babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel és felöntjük borral, lefedve kis lángon addig főzzük, míg a hús majdnem megpuhul, majd felöntjük bőven vízzel, és beletesszük a felszeletelt petrezselymet, sárgarépát, zellert és az apróra vágott petrezselyem- és zellerzöldet.
  5. Ha kell, utánaízesítjük (aki szereti, tehet bele pirosaranyat is vagy gulyáskrémet).
  6. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a krumplit és készre főzzük.
  7. Lehet bele szaggatni galuskát is, én ezzel már nem szoktam vesződni, így is elég kiadós.

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 348
elküldve: 6
receptkönyben: 71
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

FoX

Mióta szakács: 2011.04.18.
9 recept

Hozzászólások (2)

Akugawa
Akugawasze, 2012-03-28 20:17

Ha már szóba került, hogy mit nem teszünk a gulyásba - hát zöldséget nem teszünk bele. Az ugyanis már nem gulyás lesz, hanem gulyásleves. A zöldfűszerekkel más a helyzet. Mert szarvasmarhát nem csak az Alföldön tartottak, hanem például az ország hegyes-dombos részein is. Ahol a marhapásztor igencsak megízesítette a maga ételét mindenféle 'füvekkel', vagy akár gombával is.
A gulyáskrémre nem mondok semmit.)

Tarackos
Tarackosv, 2012-01-22 11:56

A marhagulyásba nem teszünk kakukkfüvet sem gulyáskrémet vagy piros aranyat.Vörösbort a marhapörköltbe szoktak tenni,de azt is csak a végén a főzés befejezésekor a levesbe semmiképpen.Egy kérdésem azért lenne:Mitől ilyen sápadt ez a leves a képen?

Legfrissebb cikkek

Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.
Így működik a tökéletes sütés
Így működik a tökéletes sütés
Mitől barnul, sül a hús, a kenyér vagy akár a zöldség? Hogy lassítsuk vagy gyorsítsuk a folyamatot? Ha te is szeretnéd tudni, olvass tovább!
1294