r
Nosalty Logó

Margot krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Margot krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 935 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7480 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 935 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    505.5 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    2019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6992.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2872 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3163 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 7480 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, sütőport, vaníliát, tejszínt és kis adagonként a tejet, végül a durvára reszelt Margot csokoládét.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: tejforralóba tesszük a tojást és a kristálycukrot, gőz fölött sűrű krémmé verjük el habverővel, amikor sűrű, a kakaót keverjük hozzá, és kihűtjük. Végül vajjal habosra keverjük.
  5. A csokit a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk, ezzel a csokoládémázzal bevonjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15469
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a süteményt az egyik osztálytársnőmtől kaptam. A Margot csokoládé szlovák csokoládé, ami kókuszos. A belseje kókusz, bevonva csokoládéval. Különleges ízű, kellemes illatú piskóta, bevonva csokimázzal. A családom nem nagyon szereti a piskótát, csak bevonva csokimázzal, ezért én krémmel készítettem el.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek