r
Nosalty Logó

Margaréta saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Margaréta  saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 4014 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9716.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    7526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 4014 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

Elkészítés

A salátához

  1. Előkészítés:
  2. A krumplit sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
  3. A tojásokat keményre főzzük. Lehűtjük, a héját eltávolítjuk, óvatosan negyedekre vágjuk.
  4. Kb. 1liter vizet felforralunk 1 csapott evők. sóval, 1,5 dl almaecettel vagy tárkonyecettel, amelyik van otthon.
  5. Egy edénybe tesszük a felkockázott krumplit és leöntjük az ecetes-sós lével.
  6. Elkészítjük a majonézt: a 2 tojássárgába beletesszük a mustárt. Robotgéppel jól kikeverjük miközben vékonyan csurgatjuk bele az olajat.
  7. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tejfölt, citromlevet és a borsot.
  8. A lilahagymát apró kockára vágjuk.
  9. Elkészítés:
  10. A burgonyát leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük.
  11. Hozzáadjuk a lilahagyma kockát
  12. A majonézből kiveszünk egy 2dl-es pohárral és félretesszük.
  13. A többi majonézt elkeverjük a tálban levő hozzávalókkal.
  14. Legalább egy órára - de ha a tálalásig több idő van - tovább is hűtőbe tehetjük.
  15. Tálaláskor egy nagyobb méretű lapos tányérra kupacba halmozzuk a - tulajdonképpen - majonézes krumplit.
  16. Annyi a különbség, hogy azt karikára szoktam szelni.
  17. A negyedelt tojásfehérjéket a saláta köré rendezgetjük.
  18. A tojássárgákat "levesszűrőn" átnyomkodjuk és a tányér közepére halmozzuk.
  19. A félretett majonézet mellé kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14366
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 07.

Ajánló

Azért szoktam ecetes, sós lével leönteni a krumplit, mert jól átveszi az ízeket. Maga a krumpli sokkal ízesebb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Margaréta  saláta
Olaszné Anci 191 recept

A  konyhában is szeretem az ilyen díszítős, virágos dolgokat. A  másik hobbym a virágoskertem, amit szintén nagyon szeretek. Télen általában felszedek vagy nyolc kilót a sütés - főzéstől. Nem tudom ebben van - e sorstársam?  Tavasztól - őszig meg leadom, mert rengeteg időt töltök a kertemben. Megnyugtat, kikapcsol, jókedvre derít, feltölt.

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?