r
Nosalty Logó

Marcipános kalács Szilvásgombóctól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános kalács Szilvásgombóctól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 490 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3920 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 490 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 3920 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy deci tejben csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, cukrot és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává.
  3. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát. Lisztezett deszkán a tállal leborítva fél óráig kelesztjük.
  4. Mikor megkelt, kettévágjuk, és külön-külön megtöltjük a tésztákat a lent leírt módon.
  5. A tészta egyik felét három egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 10 cm széles (hogy a marcipánt bele tudjuk tekerni) téglalapra. A marcipánmasszát elosztva három részre, szintén rudakat sodrunk belőle, mindegyik téglalapra teszünk egy marcipán rudat, elegyengetjük, és feltekerjük, mint a bejglit.
  6. Mikor mindhárom téglalapot megtöltöttünk a marcipánnal, akkor a három rudat összefonjuk, sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük, konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
  7. Mielőtt megsütjük, a tetejét tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2094
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindennap azon törpölök, mit is készítsek, amit a gyermekem jóízűen megeszik reggelire. Mivel eléggé válogatós, így nincs könnyű dolgom. Ez a kalács is egy reggelire való finomság, pár szelet almával, körtével vagy egy bögre meleg tejjel, kakaóval tökéletes. Ebből a tésztamennyiségből általában két kisebb kalácsot készítek. A tésztát kettéválasztva az egyiket valamilyen töltelékkel, a másikat pedig általában simán készítem, mert abból a másik kalácsból másnap vagy harmadnap ebédre egy tartalmas leves után egy finom rakott kalácsot, mákos gubát vagy túrós rakottat készítek, miután hagyom megszikkadni. Persze, ha nagy a család, akkor az egészet érdemes megtölteni. De mivel mi hárman vagyunk, így én ezt a módszert választom, mert így biztos, hogy frissen elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek