Marcipános csokitorta gluténmentes recept

1 adag
886
kcal
Marcipános csokitorta gluténmentes
Marcipános csokitorta gluténmentes
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam kitalálta, hogy neki olyan szülinapi torta kell, mint a lakodalomban a menyasszonyi torta volt... A méteres süteményt kicsit átvariáltam, és remek torta kerekedett belőle.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

ezt olvastad már?

ajánlat

Én 2 csomag masszából készítettem, elég volt hozzá, de következőleg 3-at használok hozzá, hogy marcipánosabb legyen. A piskótákat szépen kell elegyengetni, mert nem terül sütés közben már, minden kis pukli meglátszik rajta.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládétorta gluténmentesen, marcipán bevonatú csokoládétorta, szülinapi csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pudingot készítjük el. A mandulatejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Ezután hűtjük, hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne legyen bőrös.
  2. A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd a porrá őrölt nyírfacukrot (vagy cukrot) is beleöntjük, és fehéredésig keverjük.
  3. Folytonos keverés közben hozzáöntjük az olajat, beletesszük a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát. A legvégén öntjük bele a kókuszlisztet és a kakaóport.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. (Én 3 részre osztottam a tésztát és úgy sütöttem, egyenként a „lapokat” mert féltem, hogy ha egyben teszem be, nem sül át a közepe.)
  5. Míg a tészta sül a gheet (vagy margarint) az édesítővel (vagy cukorral) alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt, összekeverjük a két krémet.
  6. A krémmel megtöltjük a lapok közét, egy nagyon keveset meghagyunk, hogy a tortát kívülről is megkenjük, de csak vékonyan, hogy a marcipán jobban tapadjon.
  7. Végül kinyújtjuk a marcipánt. Ehhez megszórunk porcukorral egy gyúródeszkát, a marcipánmasszákat összegyúrjuk, megmelegítjük a kezünkkel, a deszkán folpackkal letakarjuk és a sütemény méretére nyújtjuk.
  8. A kinyújtott masszát átemeljük a süteményre, és lesimogatjuk.
  9. Hűvösben tároljuk, de ne hűtőben, mert az állítólag nem tesz jót a marcipánnak.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 14x22 cm
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 879
elküldve: 2
receptkönyben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
Takarékoskodjunk még a gázszámlával, és a hőfokszabályzó tekergetése helyett inkább a sütőt izzítsuk be estére!
886