Marcipános csokitorta gluténmentes recept

Marcipános csokitorta gluténmentes
Marcipános csokitorta gluténmentes
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam kitalálta, hogy neki olyan szülinapi torta kell, mint a lakodalomban a menyasszonyi torta volt... A méteres süteményt kicsit átvariáltam, és remek torta kerekedett belőle.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

  • 115 g kókuszliszt
  • ½ tk só
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 9 tojás
  • 135 ml szőlőmagolaj
  • 200 g xilit (vagy cukor)
  • 1 ½ tk vaníliaaroma
  • 4-5 ek kakaópor

Krémhez:

Bevonathoz

ajánlat

Én 2 csomag masszából készítettem, elég volt hozzá, de következőleg 3-at használok hozzá, hogy marcipánosabb legyen. A piskótákat szépen kell elegyengetni, mert nem terül sütés közben már, minden kis pukli meglátszik rajta.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo vega
diéta: gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládétorta gluténmentesen, marcipán bevonatú csokoládétorta, szülinapi csokitorta

elkészítés

  1. Először a pudingot készítjük el. A mandulatejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Ezután hűtjük, hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne legyen bőrös.
  2. A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd a porrá őrölt nyírfacukrot (vagy cukrot) is beleöntjük, és fehéredésig keverjük.
  3. Folytonos keverés közben hozzáöntjük az olajat, beletesszük a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát. A legvégén öntjük bele a kókuszlisztet és a kakaóport.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. (Én 3 részre osztottam a tésztát és úgy sütöttem, egyenként a „lapokat” mert féltem, hogy ha egyben teszem be, nem sül át a közepe.)
  5. Míg a tészta sül a gheet (vagy margarint) az édesítővel (vagy cukorral) alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt, összekeverjük a két krémet.
  6. A krémmel megtöltjük a lapok közét, egy nagyon keveset meghagyunk, hogy a tortát kívülről is megkenjük, de csak vékonyan, hogy a marcipán jobban tapadjon.
  7. Végül kinyújtjuk a marcipánt. Ehhez megszórunk porcukorral egy gyúródeszkát, a marcipánmasszákat összegyúrjuk, megmelegítjük a kezünkkel, a deszkán folpackkal letakarjuk és a sütemény méretére nyújtjuk.
  8. A kinyújtott masszát átemeljük a süteményre, és lesimogatjuk.
  9. Hűvösben tároljuk, de ne hűtőben, mert az állítólag nem tesz jót a marcipánnak.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 14x22 cm
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 587
elküldve: 2
receptkönyben: 39
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)