r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Marcipánkrémes tallér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Összesen 3990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Összesen 433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 3990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Elkészítés

A töltött tallérokhoz

  1. Elkészítjük a marcipános krémet: A marcipánmasszát feldaraboljuk, a fehér csokoládét felaprítjuk.
  2. A tejszínt egy kis lábasban épp csak felforraljuk.
  3. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a Baileys-t és a marcipánt. Addig keverjük, míg fel nem olvad benne.
  4. Hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és kevergetve felolvasztjuk (ha nehezen olvadna, tegyük vissza a tűzre, de vigyázzunk, ne égessük oda. Ha túl hígnak találjuk, 1-2 dkg fehér csokoládét hozzáadhatunk.) Hagyjuk hűlni.
  5. Elkészítjük a csokoládéhüvelyt szilikonos vagy polikarbonát formában: A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk.
  6. A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
  7. A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
  8. Megtöltjük a csokoládéhüvelyeket a marcipános krémmel, és amíg újratemperáljuk a csokoládét, hűtőbe tesszük a formát. Majd lezárjuk a tallérok tetejét.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7356
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Bonbonkészítéshez segítség a blogomon található.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc bonbontöltelékem.

Hozzávalók

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!