r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes levendulás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipánkrémes levendulás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1015 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1015 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 4061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Alisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többihozzávalóval együtthomogén masszát gyúrunk.
  2. Fóliába csomagolva hűtőben legalább egy fél órán át pihentetjük.
  3. A krémhez a keményítőt a tejszínnel csomómentesen elkeverjük, majd krémet főzünk belőle. A még forró krémbe keverjük a marcipánmasszát és alaposan eldolgozzuk. A langyos krémbe tesszük a vajat és azzal is alaposan elkeverjük. Hűtjük.
  4. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük (amíg a szélük elkezd éppen hogy barnulni). Hűtjük, majd a krémmel megtöltjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8352
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti apropóját az adta, hogy levendulaszirupot vettem (zabálnivaló csatos üvegben) és midenképpen ki szerettem volna próbálni. A karácsony előtti miskolci sütipartira ezzel készültem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek