r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4992.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.1 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    1310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2276 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 7189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt meggyet meglocsoljuk a mandulalikőrrel, és félretesszük.
  2. A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe kis mélyedést vájunk, beleöntjük az élesztős keveréket, hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a tejet és a sót. Jól kidagasztjuk, és ha már összeállt a tészta, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Félretesszük, és kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A marcipánmasszát lereszeljük, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a lisztet, és szép, sima krémmé keverjük.
  4. A tésztát kb. 55x35 cm-es téglalppá nyújtjuk, megkenjük a marcipános krémmel, megszórjuk az aszalt meggyel, és jó szorosan feltekerjük.
  5. A tekercsből kb. 1,5 cm vastag csigákat vágunk, kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal, és letakarva, még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kisült, a baracklekvárt a mandulalikőrrel megforrósítjuk, és még melegen megkenjük vele a csigák tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1905
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem már ezzel a recepttel, most jött el az ideje, hogy el is készítsem. Nem bántam meg, nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek