Marcipángolyó ahogy Bibius készíti recept

Marcipángolyó ahogy Bibius készíti
Marcipángolyó ahogy Bibius készíti
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis apró finomság, édesszájúaknak ajánlom! :)

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg gríz
  • 15 dkg vaj
  • kb. fél dl tej
  • 30 ml keserű mandula aroma (zöld)
  • igazi kakaó a meghempergetéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános bonbon, kakaóba hempergetett marcipángolyó

elkészítés

  1. A porcukrot, a darált kekszet és a grízt összekeverjük egy nagy tálba.
  2. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
  3. Beleöntjük a keserű mandula aromát.
  4. Annyi tejet adunk hozzá, amennyit még felvesz, de nem lesz tőle túl szottyos, és jól összekeverjük, összegyúrjuk.
  5. 30 percig hűtőben pihentetjük.
  6. Diónagyságú gombócokat gyúrunk belőle, és megforgatjuk őket kakaóban. (Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl sok kakaó rajta, mert az elrontja az ízhatást!) Kb. 50 gombóc lesz belőle.
  7. Később hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 177
elküldve: 10
receptkönyben: 409
elkészítve: 13/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Bibius

Mióta szakács: 2011.05.01.
6 recept

Hozzászólások (27)

norivirag
noriviragsze, 2013-10-23 17:45

Szia Bibius! Most készítettem el a golyókat,nagyon egyszerű volt és jól sikerűlt,sőt mar majdnem el is fogyott :-)azt hiszem sűrűn fogom csinálni egy darabig :-) köszönet a receptért!

Vikcy0311
Vikcy0311sze, 2012-11-07 13:55

Kedves Bibius! Nagyon szépen köszönöm a receptet, egyszerűen csodálatos az íze! :) Már kétszer is elkészítettem három nap alatt! :) Elsőre a gríz kicsit kemény maradt, de másodjára annyi változtatást tettem, hogy a grízt egy rövid időre egy kis tejbe betettem és úgy adtam hozzá a többi hozzávalóhoz, és nem 30 percet pihent, hanem kicsivel többet! Így már nem kemény a gríz! Ajánlom mindenkinek ezt a csodás és egyszerű édességet! :)
Üdv: Vikcy

Jucus53
Jucus53cs, 2012-10-04 21:50

Kedves Bibius! Köszönöm ezt a receptet a gyerekkorom jutott eszembe. Annyi különbséggel készítettük az anyukámmal annak idején, hogy vízbe mártott kiskanállal kiszaggattuk, szintén kakaóba forgattuk és olyan lett mint egy mandulaszem.

vandus8
vandus8sze, 2012-09-19 18:20

Szia! Nekem sajnos nagyon rossz lett! Eléggé meglepődtem, mert nem rontottam még el semmit...:S
A gríz kemény maradt, pedig mindent a leírás alapján csináltam! Mi lehetett a probléma?
Üdv: Vandus

andilawyer
andilawyercs, 2012-09-27 21:04

Szia Vandus!

Bocsi, hogy én válaszolok, de én már 3x megcsináltam, és szuper lett. A gríznek meg kell szívnia magát, ehhez meleg vajra van szükség, illetve én a tejet is melegítve adtam hozzá - biztosra akartam menni:-) - , a megadott mennyiségnél nekem egy hangyányival többet föl is vett. Ezenkívül nekem mindig többre sikerült a pihentetés is fél óránál. Remélem, tudtam segíteni.
Üdv:Andi

vandus8
vandus8p, 2012-09-28 17:45

Szia Andi!

Köszönöm szépen a választ! Nagyon aranyos vagy ;) Igen, arra én is gondoltam, hogy melegen adjam hozzá a tejet, legközelebb kipróbálom úgy! Egyébként nem volt túl nagy baj, mert még így is elég nagy sikere lett!

Köszi, üdv: Vandus:)

andilawyer
andilawyerk, 2012-09-18 22:33

Köszönöm a receptet!
Nagyon finom lett, egyszerű és gyors. Gyorsan el is fogyott...

KisEdi
KisEdip, 2012-07-27 08:18

Ezt elkészítem a lagzimra, már meg is vettem a kis papír kosárkákat :)

betti46
betti46cs, 2012-04-12 15:43

Kedves Bibius!
Köszi a receptet! Húsvétra elkészítettem,mindenkinek nagyon ízlett.

AMK
AMKk, 2012-01-24 14:03

Kedves Bibius!
Mennyi ideig lehet hűtőben tárolni? Szombati fogyasztásra szeretném elkészíteni vagy ma, vagy holnap. Addig kibíjra?
Köszi!
Anna

Bibius
Bibiuscs, 2012-01-26 19:14

Nem romlik meg olyan hamar. Nálunk is bőven kibírja 1 hétig is, ha sikerül ügyesen eldugnom az édes szájak elől :)

krizom
krizomsze, 2011-12-07 00:41

Nekem is gyerekkori ízélmény, amit jó pár éve Anyummal előkerestettem, és azóta rendszeresen készítem. Nagy kedvenc és mindig gyorsan elfogy. Ami még kipróbálandó ötlet, azoknak, akik szeretik: a közepébe tegyetek magozott meggyszemet! Nagyon jó az összhatás! Belül savanykás, középen édes, kívül keserű. ISTENI! A lényeg, h jól le kell csepegtetni a meggyet, h a lé ne okozzon gondot a golyó formázásnál.

BladesOrsi
BladesOrsisze, 2011-12-07 00:24

Ó, mennyi ilyet csináltunk édesanyámmal gyerekkoromban! azt hiszem, kipróbálom újra! :)

Brea
Break, 2011-12-06 20:41

elzsabo, pedig ez kötözködésnek hat:) Olvasd el a címét: AHOGY Bibius készíti. Én kimondottan hálás vagyok érte, mert nem a "hajkurászás" tart vissza az eredetitől, hanem a csillagászati ára.
Egy kérdés hozzád Bibius, nem ropog a gríz benne?
Köszi!
Rea

Bibius
Bibiusk, 2011-12-06 20:44

Kedves Brea! nem, egyáltalán nem ropog, mert megszívja magát, és olyan puha lesz, mint a tejbegrízben. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod! :)

elzsabo
elzsabok, 2011-12-06 19:17

A mandulaaromától még nem lesz marcipángolyó...bocs, nem kekeckedésből, biztos egyszerűbb így, mint marcipántömböt hajkurászni (T betűs hipermarketben nagyon jó amúgy)

Bibius
Bibiusk, 2011-12-06 20:36

A marcipán mandulából + cukorból + vízből készül, így a mandulaaroma tökéletesen helyettesít a mandulát a többi hozzávaló pedig könnyedé teszi a masszát. Arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb és így nincs olyan tömény íze. Nagyon finom recept, szerintem próbáld ki!

elzsabo
elzsabok, 2011-12-06 20:45

Persze tudom, hogy mi a marcipán, de ebben ráadásul csak aroma van, de biztos nagyon finom, ki fogom próbálni mert imádom, és ez egy egyszerű és olcsóbb recept :)
Nemrég egy barátom sütött a szülinapomra E80as tortát, na, abban volt csak igazi a marcipán :))

ronnie
ronniek, 2011-12-06 19:03

nagyon szép+egzotikus, tuti elkészítem, anya icipici korunkban gyártott ilyet még :) kösziiii :)

BeaTrixy
BeaTrixysze, 2011-10-05 18:46

Marcipánfüggő vagyok, ezért mikor erre rátaláltam nem hagyhattam ki, tegnap meg is csináltam!
Hatalmas sikere volt! Igen volt mert már el is fogyott tegnap óta :-)! Tényleg gyorsan kész van, és ISTENI finom és nagyon olcsó, és nagyon guszta! Bibius gratula a receptért, örök hála :-)! Azt hiszem ez lesz most a terítéken a legsűrűbben!

Bibius
Bibiusszo, 2011-10-08 21:10

Kedves BeaTrixy! Nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a recept! :) További jó sütés- főzést!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)