r
Nosalty Logó

Maradékmentő zöldsaláta csicseriborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Maradékmentő zöldsaláta csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A vinegretthez

Összesen 187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A vinegretthez

Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A vinegretthez

Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1324 micro
  • β-karotin
    4477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2647 micro
  • β-karotin
    8955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4375 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    2100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1026 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinegretthez

Elkészítés

A salátához

  1. A csicseriborsót leöblítjük. A répát megmossuk, megpucoljuk, és lereszeljük. A paradicsomokat félbevágjuk, a salátát lemossuk, és centrifugával leszárítjuk.
  2. A fűszereket felaprítjuk.
  3. Minden hozzávalót egy tálba öntünk.

A vinegretthez

  1. Az összes hozzávalót kis tálba tesszük, és kikeverjük.
  2. A salátára öntjük, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 37405
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Ajánló

Csicseriborsó helyett kockázott maradék húst is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors nyári saláta, amit humuszból maradt csicseriborsóval csináltam.

Hozzávalók

A salátához

A vinegretthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek