r
Nosalty Logó

Mangós-nektarinos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mangós-nektarinos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 2049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A réteshez

A tetejére

Elkészítés

A réteshez

  1. A keményítőt apránként, hogy ne legyen csomós, kikeverjük a tejjel és a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát is, majd megfőzzük, mint a pudingot.
  2. Hűlni hagyjuk, majd mikor már csak langyos, jól eldolgozunk benne egy egész tojást.
  3. A mangót és a nektarint kisebb kockára vágjuk.
  4. Egy tiszta konyharuhán4db réteslapot egymásra fektetünk, majd megkenjük az olvasztott vaj felével.
  5. A rétestésztaegyik végébe eloszlatjuk a krém felét. A tészta szélénél hagyjunk ki kb. 2-3 cm-t.
  6. A krémen eloszlatjuk a gyümölcsdarabok felét, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket és a két végét visszahajtjuk.
  7. A másik4 db réteslappal ugyanígy járunk el.
  8. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe emeljük, alaposan megkenjük felvert tojással, majd porcukorral bőven meghintjük.
  9. Kb. 20 percig, fél óráig (pirulásig) sütjük az előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7477
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már megint egy "ezek voltak itthon" recept. Apukám odaáig van a bolti pudingos rétesért (bár nem csak azért, hanem kb. mint Gombóc Artúr: lyukas csokoládé, szögletes csokoládé, megkezdett csokoládé:))). Én meg a mangóért. Nem igazán szeretem a csupa krém-csupa hab, émelyítő édességeket, rétesből is leginkább a meggyeset, azoktól a süteményektől meg végképp irtózom, amiknek a tetejét jó vastagon megszórják porcukorral...Gyerekkorom óta lefújom/ lekopogtatom a porcukrot mindenről. Az ízeket akarom érezni, nem azt, hogy csikorog a tömény cukor a fogam alatt...Jó, persze vannak kivételek (pl. túrógombóc:).)   Amikor az epres receptversenyre készítettem az eper lasangét, akkor jöttem rá, milyen finom is az, ha a porcukron kinyújtott leveles téstát  sütőben megsütjük, karamellizálódott roppanós ostyaszerű lesz belőle. Ezt az ízt szerettem volna rekonstruálni úgy, hogy sütés előtt megszórtam porcukorral a réteseket, másrészt azért is, hogy ne utána kelljen, eleget téve a közízlésnek, amit aztán fújkálhatok le róla, ha szeretnék enni egy szelettel :DDD. Sosem próbáltam még a mangót süteményben, rétesben meg pláne. Érdemes kipróbálni, csupa mangó az íze ...a teteje pedig jó ropogós a rásült porcukor miatt.

Hozzávalók

A réteshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek