Mangós-mascarponés torta sütés nélkül recept

1 adag
692
kcal
Mangós-mascarponés torta sütés nélkül
Mangós-mascarponés torta sütés nélkül
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyszerű! Szeretem a mangót, de ezt tényleg csak érettből próbáljuk meg, mert különben nem lesz jó! Pár napot hagyjuk pihenni, ha még kicsit éretlen, de igyekezzünk pirosast venni. Mert annak van csak finom íze és lédús állaga. Nekem kicsit unalmas, hogy keksz az alapja, ezért váltottam ki a sajttorta alapját mással. Zabpehellyel egészségesebb is lesz, viszont kicsit "morzsálódósabb"  is.

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

A krémhez

ajánlat

A narancsvirágvizet a keleties ételekbe, édességekbe szokták tenni, igen intenzív, de jellegzetes virágos, illatos ízű lesz tőle. Természetesen még lehetett volna vaníliát is tenni bele, ha van otthon, mindenképp kerülhet bele. Ha valaki fél, hogy nem fog összeállni a torta, illetve a tejszínhab minőségétől függően elő is fordulhat, akkor tehet bele még zselatint is, de én most direkt hagytam el belőle! Mogyoró krokant helyett pedig diósat is tehetünk rá, mert a zabpehely ízéhez nagyon passzolna.

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mangós torta, gyümölcsös mascarpone torta, sajttorta sütés nélkül, mogyoró krokantos-mangós torta
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A vajat felolvasztjuk a mézzel, ráöntjük a zabpehelyre, majd ha kihűlt, betesszük a hűtőbe a sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába. (Lehet a mélyhűtőbe is.)

  2. Az egyik mangót feldaraboljuk vagy összeturmixolhatjuk, majd a krémesre kevert hozzávalókhoz adjuk.

  3. A sűrű krémet ráhalmozzuk a tortaformában pihent zabpehelyrétegre, a másik mangót felszeletelve körberakjuk, és a tetejét mogyorókrokanttal megszórjuk, egy estét a hűtőben pihentetjük.

  4. Másnapra a zabpehely jobban összeáll, de legalább 2 órányit állni kell hagyni.


 

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 944
elküldve: 4
receptkönyben: 82
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
92 recept

Hozzászólások (4)

Guba Erika
Guba Erikah, 2013-09-16 10:24

Örülök,
igen én nem tettem bele zselatint, de ha nem áll össze, muszáj.
Úgy látszik , nekem sűrű volt a joghurt (görög) vagy a tejszínt habbá kell verni.
Azért remélem elfogyott!:)

Eneldilla
Eneldillak, 2013-09-17 10:16

Hát igen, legközelebb kell bele valami szilárdító, zselatin vagy talán egy kis pudingpor. Annyira finom volt, hogy elnéztük neki a külalakot, és egyébként sem volt nagyon ideje szétfolyni, mert azonnal felfaltuk. A tejszínt egyébként cement keményre vertem, viszont a görög joghurt lehet, hogy nem volt igazán jó minôségû vagy a mangó volt túl szaftos.

Eneldilla
Eneldillah, 2013-09-16 10:16

Elkészült. Ízre valami isteni! A probléma az, hogy a krémes része nem igazán szilárdult meg. Annak ellenére, hogy nem 2, hanem vagy 20 órát pihent a hûtôben, éppen hogy nem esett szét, szeletelni meg végképp lehetetlen volt gusztusan. Mi lehetett a hiba? Bár újraolvasva a hozzávalókat, nincs is semmi "kötôanyag" köztük... Sebaj, azért felkanalaztuk valahogy.

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
692