r
Nosalty Logó

Mangós-krémes meringue tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Mangós-krémes meringue tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 218 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral (kb. 33×23 cm).
  3. Belesimítjuk a felvert habot, és 190 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor vesszük ki, amikor már aranyszínű.
  4. Ha kész kivesszük a sütőből, és egy másik sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a sült fele legyen alul, és megvárjuk, amíg kihűl.

A krémhez

  1. A darált kávét tegyük egy tálkába, öntsük rá a nagyon forró tejet, és hagyjuk állni 4-5 percig. Nagyon sűrű lyukú szűrőn szűrjük le.
  2. A mascarponét jól keverjük ki a tejeskávéval, és terítsük el a tésztán.
  3. A mangót jól csepegtessük le, rakosgassuk a krémre, és jól nyomkodjuk bele.
  4. A sütőpapírnál fogva a rövidebb felénél kezdve tekerjük fel.
  5. Tálalás előtt minimum 30 percig hűtsük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33×23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2875
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Nem túl édes sütemény, aki édesen szereti, tehet a krémbe cukrot. Nagyon gyorsan kész van. Másféle gyümölcsökkel is el lehet készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek