r
Nosalty Logó

Mángoldtészta csirkével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mángoldtészta csirkével
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1929 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    5223 micro
Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    7718 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    20891 micro
Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    597 micro
  • Lut-zea
    2378 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mángold vastag erét kivágjuk, és egymásra halmozva hosszú, fél centi vastag csíkokra vágjuk. Egy keverőtálba halmozzuk. Félretesszük.
  2. A citromok levét kifacsarjuk. Turmixkorsóba öntjük.
  3. Az avokádót még a héjában felkockázzuk, és a citromlére kaparjuk.
  4. A fokhagymagerezdeket áttörjük. A keverékhez adjuk.
  5. Belepottyantjuk a tamarind pasztát is. Simára turmixoljuk.
  6. Az olívaolajat is hozzáadjuk, majd újra turmixoljuk.
  7. A szószt a mángold csíkokra öntjük, és összekeverjük. Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Másnap újrakeverjük a zöldségtésztát, és 4 tányéron elosztjuk.
  9. A csirkemellet felszeleteljük, és mellé helyezzük.
  10. A paradicsomokat fel is vághatjuk, és a tányérokra helyezzük. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2838
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 26.

Ajánló

Citrom helyett narancslével is készíthetjük. Reszelt sárgarépát, mazsolát, magvakat is keverhetünk a salátába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spiralizer nélkül is készíthetünk nyers zöldség tésztát. A savanykás, sok citromos avokádószósz egy éjszaka alatt felpuhítja a zöld leveleket. Kertészek brokkoli felső leveleit, fiatal kiegyelt káposztákat, karalábé friss leveleit is felhasználhatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!