r
Nosalty Logó

Mángoldpite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Mángoldpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3382 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10185 micro
Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6589.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    2761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    6120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    27053 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81483 micro
Összesen 2184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1792 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5396 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tisztítsuk meg a mángoldot (a szárakat is vágjuk le), és olívaolajon pároljuk meg.
  2. Verjük fel a tojásokat a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele szerecsendiót is. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd pedig a párolt mángoldot is.
  3. Egy másik tálban gyúrjuk össze a tésztához való anyagokat, és béleljünk ki vele egy kb. 28-30 cm-es tűzálló edényt úgy, hogy pereme is legyen.
  4. Süssük kb. 10 percig forró sütőben (tehetünk rá sütőbabot, hogy ne hólyagosodjon fel).
  5. Ezután öntsük bele a mángoldos keveréket, és süssük még 35-40 percig kb. 170 fokon.
  6. A pite akkor van kész, ha a töltelék megszilárdul, könnyű lesz, és a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 29543
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mángoldpite
TV Paprika 35 recept

Ez a recept Kulka János Önételrajz című könyvében találtuk, és azonnal beleszerettünk. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!