r
Nosalty Logó

Mángolddal töltött lepénykenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Mángolddal töltött lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    3208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9315 micro
Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    2289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    538 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1548 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    6416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18631 micro
Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összeállítása végtelenül egyszerű: minden hozzávalót egy tálban alaposan összekeverünk. Ha labdává összeállt, akkor néhány percig dagasztjuk.
  2. Kilisztezzük a tálat, és visszatesszük bele a tésztalabdát. Egy konyharuhával letakarjuk és párnával lefedjük. 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A bacont felkockázzuk, majd a felhevített olívaolajon megpirítjuk.
  2. A mángoldot és az újhagymát megmossuk, felaprítjuk és hozzátesszük a pirított baconszalonnához. Felöntjük fél dl vízzel, és addig főzzük, amíg a víz teljesen el nem párolog alóla.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a római köményt és borsozzuk.

A sütéshez

  1. A lepénytésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket 3-4 mm vastagságú, kör alakra kinyújtjuk.
  2. Nagy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevítünk, ráteszünk egy tésztalapot, a közepére halmozzuk a mángoldos töltelék felét, rászórjuk az aprított olajbogyó felét és fél adag fetasajttal megszórjuk. Egy másik tésztalappal befedjük, a széleit összenyomkodjuk.
  3. 2-2 percig sütjük mindkét oldalát, majd a másik lepényt is ugyanígy megsütjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 8640
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje már a könyvjelzőim között figyelt ez a recept, pontosabban ennek egy céklaleveles változata. Aztán a hétvégi szimpla piacozásnál, a kedvenc zöldségesemnél ott figyelt egy jó nagy adag frissen szedett mángold, és tudtam, hogy eljött a pillanat, hogy végre elkészítsem. A töltelék végül kicsit sem hasonlít az eredetire, mert a mángold mellett baconszalonnával, olajbogyóval és füstölt fetasajttal ki megküldtem a lepényeket, és milyen jól tettem, mert tényleg ütős kis vacsora lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?