Fűszeres mangó chutney recept

Fűszeres mangó chutney
Fűszeres mangó chutney
75 perc / előkészület: 5 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fűszeres és csípős szósz elengedhetetlen kiegészítője jó pár indiai ételnek, de akár sajtokhoz is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

mangó csatni, chutney mangóból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mangókat félbevágjuk, és a húsukat kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe öntjük a fehérborecetet, amibe beleszórjuk a barna cukrot. Majd közepes lángon, addig kevergessük, amíg a cukor elolvad.
  3. Ekkor szórjuk bele az őrölt koriandermagot, római köményt és a chiliport.
  4. Öntsük a serpenyőbe a mangót, és keverjük jól össze az ecetes-cukros sziruppal, és ennél a pontnál sózzuk meg az egészet.
  5. A gyömbért reszeljük le, a fokhagymát pedig vágjuk apró kockákra, és dobjuk őket a serpenyőbe. Majd lassú tűzön 1 órán át főzzük a chutney-t, akkor lesz jó, amikor szépen besűrűsödik.
  6. A legvégén az apróra vágott friss chilit még keverjük bele a chutney-ba, és lassú tűzön újabb 10 percig hagyjuk még főni.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 2 299
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
564 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

290