Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-zabpelyhes keksz

Mandulás-zabpelyhes keksz
Mandulás-zabpelyhes keksz
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kávéhoz, teához kínálható (egészségesnek álcázott) ropogtatós keksz. Fémdobozban sokáig puha marad. (Ebből az adagból kb. 30-40 db tallér süthető.)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojással kikeverjük.
  2. Hozzáöntjük a megolvasztott vajat.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzászórjuk az aszalt gyümölcsöt, meglocsoljuk a mandulaaromával, és fokozatosan hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz.
  4. A sütőpapírral kibélelt tepsibe teáskanálnyi adagokat halmozunk, egymástól 4-5 cm-re.
  5. 160 C-on 10-12 percig sütjük a kekszeket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 659
elküldve: 8
receptkönyvben: 106
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

puszedli

Mióta szakács: 2011.11.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz, mandulás keksz, aszalt gyümölcsös keksz zabpehellyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

393
vaj 12 dkg
tojás 2 db
cukor 18 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zabpehely 150 g
finomliszt 50 g
tönkölybúza liszt 50 g
aszalt gyümölcsök 130 g
mandula 30 g
mandulaaroma 2.5 ml
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag