r
Nosalty Logó

Mandulás-répás minimuffin húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Mandulás-répás minimuffin húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Összesen 3067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    658 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14074 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 3067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az összes tésztahozzávalót összekeverjük egy tálban.
  3. A kikevert tésztát elosztjuk a muffinsütő-forma mélyedéseiben (én minimuffin-sütőformát használtam).
  4. A tésztaaljakat 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez

  1. Miközben sülnek a muffinok, elkészítjük a krémet. Egy kicsi lábasban habverővel összekeverjük a tejet, a vanília kivonatot, a cukrot és a tojást, majd gyors keverés mellet hozzáadjuk az olvasztott vajat (ez ne legyen túl forró).
  2. A lábast a tűzhelyre tesszük, és közepes lángon melegíteni kezdjük a krémet. Közben folyamatosan habverővel keverjük.
  3. Ha már apró buborékok jelennek meg a tetején, akkor hozzáadunk egy kanál étkezési keményítőt vagy rizslisztet, és ezzel készre keverjük (még a láng felett) a krémet.

A süti összeállítása

  1. A mini tésztaalapokat kihűtjük.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a tésztaalapok tetejére nyomjuk körkörösen.
  3. A krém tetejére egy-egy kávéskanál baracklekvárt vagy egy-egy kicsi darabka aszalt sárgabarackot helyezünk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7072
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Ajánló

Erre a sütialapra mascarponés-tejszínes krémet is kanalazhattok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hihetetlen, hogy a répatortát csak felnőttként szerettem meg! Ezt a variációt bármikor megenném. A "lássuk mi van otthon?" elmélet alapján készült. Ahogy látjátok, minden földi jót beletettem. Először próbálkoztam kicsi kosárkák formázásával, ezek egy kicsit töredezettek lettek (azért úgy is megettük őket!). Aztán a minimuffin-sütőformába kanalaztam a második adag tésztát, és így lettek tökéletes fészek formájúak. Isteni finom, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek