r
Nosalty Logó

Mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8306.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    2118 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    802 mg
  • Foszfor
    3514 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.7 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1894 micro
Összesen 7481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük krémesre a tojást a cukorral és a marcipánnal (kb. 5 perc), majd adjuk hozzá apránként az olívaolajat.
  2. Szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a fahéjat és a sütőport, majd keverjük hozzá a durvára vágott pisztáciát és a darált mandulát.
  3. Keverjük hozzá óvatosan a tojásos mixhez, és öntsük bele a tejet is.
  4. Szórjunk zsemlemorzsát a sütőforma aljára.
  5. Öntsük a tésztát az edénybe.
  6. Tegyük be a sütőbe, a 3. polcra, és süssük 70 percig.

A mázhoz

  1. Miután a tészta megsült, kenjük rá a felmelegített sárgabarackdzsemet egy ecsettel, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Keverjük össze a porcukrot a fahéjjal és a forró vízzel, majd oszlassuk el a szirupot a tésztán.
  3. Végül szórjuk meg azonnal mandulapehellyel, hogy a vékony szeletek beleragadjanak a mázba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 612
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás pite az Electrolux konyhájából. Ez a gazdag, bolondos sütemény vaníliás fagylalttal az igazi, de egy délutáni teának is kiváló kísérője.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!