r
Nosalty Logó

Mandulás-meggyes fonott

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DrHouse
Mandulás-meggyes fonott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 4093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 282 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat bedagasztjuk, és fél órát meleg helyen kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tejet fölforraljuk, beletesszük a cukrot, a darált mandulát, zsemlemorzsát, és 2-3 percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a margarint, a fahéjat, a citromhéjat, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, megszórjuk meggyel, és föltekerjük.
  5. A föltekert tésztát középen kettévágjuk, és a nyitott felével fölfelé összefonjuk.
  6. Tepsibe tesszük, még kelesztjük fél órát, és forró sütöben megsütjük.
  7. 2 ek lekvárt megforrósítunk, és a tésztára kenjük, majd kb. meg 5 percre visszatoljuk a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1910
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-meggyes fonott
DrHouse 30 recept

Fonott kicsit másként! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!