r
Nosalty Logó

Mandulás-mazsolás fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Mandulás-mazsolás fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

fánk

díszítés

Összesen 867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

fánk

díszítés

Összesen 4331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

fánk

díszítés

Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3511.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

fánk

  1. A mazsolát langyos vízben lemossuk, papírtörlőn szárazra töröljük, apróra vágjuk, majd beáztatjuk a rumba. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, és kisebb darabokra morzsoljuk.
  2. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek porcukorral felfuttatjuk. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a sárgájákat. Egy tálba szórjuk a lisztet, és a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk.
  3. 30-45 percig kelesztjük.
  4. Egy lábosban olajat hevítünk.
  5. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, kör alakú, közepén is lyukas kiszúróval kiszaggatjuk, majd a forró olajban kisütjük.
  6. Rácsra tesszük, és hagyjuk hűlni.
  7. Díszíthetjük csokiba mártva és mandulával megszórva, vagy lekvárral bekenve és kókuszreszelékkel megszórva, vagy csak porcukorral meghintve, lekvárral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3174
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Puha, de mégis ropogós fánk, mely ízvilága gazdagítható a változatos díszítéssel.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?