r
Nosalty Logó

Mandulás-marcipános rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
Mandulás-marcipános rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    333.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 5527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 170 előmelegítjük. A tésztához és a díszítéshez szükséges szeletelt mandulát egyenletesen egy tiszta tepsibe szórjuk. Betesszük a sütőbe és gyakori, 2-3 percenkénti ellenőrzés és forgatás mellett szép világosbarnára pirítjuk.
  2. Közben előkészülünk a piskótához: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a mandulaaromát is hozzáadjuk, és könnyedén összekeverjük.
  3. A megpirult mandulának az egyharmadát a kezünk között apróra törjük.
  4. A megüresedett sütőt 220 °C-ra állítjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük az összetört mandulalapocskákkal, majd óvatosan egy fakanállal két részletben a habba keverjük.
  5. A tésztát egy papírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. A krémhez a pudingot a tejjel a zacskón levő utasítás szerint cukor nélkül megfőzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a 4 mokkáskanál mandulaaromát is beledolgozzuk.
  7. A krém 80%-ával megkenjük a lapot. A marcipánt átgyúrjuk, és egy 35 cm hosszú, egyenletes hengert görgetünk belőle a kezünkkel. A marcipánrudat a krémrétegre helyezzük, és a hengertől indulva szorosan felcsavarjuk. A maradék krémmel átkenjük a rolád külsejét, és beszórjuk a maradék mandulával.
  8. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 32x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3395
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Petrőcz Cintia 14 recept

Anyukámmal egyik kedvencünk a marcipán. :) Azoknak ajánlom, akik hasonlóan szeretik a marcipánt! :)  Elég nagy rolád lesz belőle, ezért írtam 6 főre (kb. 12 szelet).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?