r
Nosalty Logó

Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 381 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4571 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 322 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 381 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7415 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1154 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.8 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4571 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tejszínes tang zhong-hoz

  1. A tang zhonghoz a tejet és a tejszínt, valamint a lisztet csomómentesre keverjük habverővel, majd felforraljuk addig, míg krémes állagúra sűrűsödik.
  2. Egy dl tejszínt 1,5 dl tejjel, és egy kanál cukorral elkeverünk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és kenyérsütőgépben megdagasztjuk és kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán maximum 1 cm-re, vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, ecsettel elsimítjuk rajta a 3 ek juharszirupot, amit megszórunk a mandulapehellyel, és feltekerjük a tésztát.
  5. Lisztezett késsel 2 cm-es szeleteket vágunk a tekercsből, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  6. Letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  7. Ha szeretjük, levendulás porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1723
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal
Évi néni 1830 recept

Végre elkészült a konyhámban a villanyszerelés, és újra süthetek, főzhetek kedvemre. Az új próbálkozásom a tejszínes tang zhonggal pláne sütésre ösztönöz. Finom, lágy tésztát kaptam ebből az összeállításból.

Hozzávalók

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek