r
Nosalty Logó

Mandulás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Mandulás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    383.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9789.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    7863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint.
  2. A vízben feloldjuk a sót és az ecetet, majd a margarinos liszthez adjuk, és összegyúrjuk.
  3. Csak annyira gyúrjuk össze, hogy összeálljon, nyújtás közben lisztezzük, úgy még vesz fel valamennyit, de ez a liszt minőségétől is függ.
  4. 3 mm vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg egész tojással, majd derelyevágóval vágjuk fel 3,5 x 3,5 cm-es négyzet alakúra, tegyük papírral bélelt tepsibe, és szórjuk egyesével kevés mandulalapocskával.
  5. Előmelegített sütőben süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1483
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Mandulás lepény
Becsei Ágnes 100 recept

Anno cukrászként írtuk le ezt a receptet, még sose készítettem itthon. Valamiért most megláttam, és megsütöttem. Nagyon finom sós aprósütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek