r
Nosalty Logó

Mandulás-lekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Mandulás-lekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 689 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 4138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a porcukorral, sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével.
  2. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyített lisztet, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Fóliába csomagolva kb. fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Kibélelünk 2 tepsit sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük.
  5. A hűtőből csak annyi tésztát veszünk ki, amennyit kinyújtunk kb. 3 mm vastagságúra, majd kb. 4 cm átmérőjű formával kiszúrjuk (egy teli, egy lyukas).
  6. A tepsit betesszük a sütőbe és 8-10 perc alatt megsütjük. Gyorsan sül, ezért nagyon kell rá figyelni.
  7. A kihűlt formákat lekvárral összeragasztjuk, majd hagyjuk összeérni őket. Lehet porcukrozni is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12192
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 05.

Ajánló

Bármikor fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Sütigyár oldalán találtam a recept eredetijét. Köszönet érte. Kicsit módosítottam rajta. Én a tésztának valókat betettem a robotgépbe, és a spirálos keverővel összegyúrtam. Pici liszt kell a nyújtásnál a tészta alá. Az eredeti recept a nyújtásnál javasolja a két réteg sütőpapírt. Ha nincs lyukas formánk, lehet a teliből lyukasat csinálni, ha valamilyen picike formával kiszúrjuk (szív vagy csillag, stb.). Fémdobozban eláll, és sokat puhul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek