r
Nosalty Logó

Mandulás-körtés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mandulás-körtés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Összesen 5267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    320 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2938.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.7 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1771 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 5267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, akkora téglalappá nyújtjuk, hogy egy formakenyér sütőformát a pereméig kibéleljünk vele. A tésztát a formába fektetve hűtőbe tesszük.
  2. A mandulát a liszttel összekeverve késes darálóban ledaráljuk (így nem ragad össze a melegtől).
  3. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  4. A tojást kettéválasztjuk. A sárgáját a vajhoz keverjük, a fehérjéből habot verünk.
  5. A vajas krémbe kanalanként adagolva belekeverjük a mandulalisztet, majd a tojásfehérjehabot is. A tésztára halmozzuk, elegyengetjük.
  6. A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolc cikkre vágjuk őket és a mandulás töltelék tetejére fektetjük. A tésztát a szélén visszahajtjuk, hogy keretként fogja körbe a tölteléket.
  7. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  8. Közben készítünk egy mascarponekrémet a sütemény mellé. A tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét, a vanília kikapart magját, a cukrot és a likőrt.
  9. Tálalásnál a mascarponekrémet megszórjuk felaprított kandírozott gyömbérrel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x13
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2964
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-körtés pite
Évi néni 1830 recept

Az interneten keresgéltem receptet, és így akadtam rá Lorraine Pascale eme remekművére. Nagy sikerem volt a családban vele. Hiába, tud az a lány valamit.

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek